Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

27. 12. 2021. 12:13 >> 13:47
1

IVANOVIĆ PORUČIO

UEFA da se izjasni o dešavanjima u crnogorskom fudbalu

Nadam se da će se što prije struka vratiti struci, sudijska - sudijskoj, trenerska – trenerskoj i da će se u Fudbalskom savezu Crne Gore (FSCG) odluke donositi u skladu sa propisima i interesima crnogorskog fudbala, kazao je bivši fudbalski sudija Svetozar Ivanović. On je rekao da javnost mora da bude upoznata sa dešavanjima u FSCG. 

Ivanović je rekao da se ne plaši da se oglasi jer FSCG i njen "nezakoniti predsjednik Savićević donose odluke koje su bez ikakve dileme nezakonite". 

"Već sam saopštavao kako su puleni FSCG i njegovi glasača falsifikovali dokumenta (čujem da se tužilaštvo, nakon policije, bavi nekim slučajevima). Inspekcija i ministarstvo se bave nezakonitim izbornim procesima u okviru FSCG. Kasnije sam pisao kako Fudbalski savez Crne Gore na sve načine i danas onemogućava rad Udruženja fudbalskih sudija i instruktora i isto je držao samo na papiru, zbog interesa pojednaca a ne struke", tvrdi Ivanović. 

Podsjetimo, Ivanović. predsjednik Udruženja sudija i instruktora Crne Gore polovinom ove godine kazao je da nije potpisao odluku o izboru delegata tog udruženja i ovlaštenje za učešće na Izbornoj Skupštini FSCG.

Ivanović u saopštenju dostavljenom Portalu RTCG tvrdi da je Radojica Kruščić od "predsjednika FSCG postavljen za predsjednika sudijske komisije 2006. godine, iako nije ispunjavao uslove".

"On od tada (slušajući njega) vedri i oblači crnogorskim suđenjem po njemu znanim, ali ne i stručnim kriterijumima. Korisno je moglo biti (možda), da neko njemu objasni da postoje organi FSCG koji imaju svoja prava i obaveze (pišem u prošlom vremenu). Možda bi se on rasteretio. Ovako godinama sam donosi odluke o izboru selektora svih selekcija, o sastavu nacionalnih timova (možda ne kod svih selektora i ne na isti način), o listama sudija…Odluke donosi sam a iste ovjerava/formalizuje Odbor za hitna pitanja ili Izvršni odbor jer je donošenje tih odluka njihova statutarna obaveza", ukazao je Ivanović. 

Ovaj put, kako je rekao, on čak nije ispunio ni formu.

"Protivno članu 34 tačka tri i članu 37 tačka četiri Statuta FSCG sa liste FIFA sudija sam je 'skinuo' Milovana Milačića i Miletu Šćepanovića. Čujem da Odbor za hitna pitanja nije donio ovu odluku (niti Izvršni). Šćepanovića je sklonio vjerovatno zbog zahtjeva njemu bliskog FK Budućnost, koji je javno tražio da se Šćepanović ukloni (samo godinu nakon što ga je on postavio za FIFA sudiju). Zašto je sklonjen Milačić, još se nagađa", naveo je Ivanović. .

Očekuje da FSCG saopšti da je sve urađeno po pravilima i da FIFA i UEFA ne dozvoljavaju miješanje u rad saveza.

"Tragikomično. On, na očigled cijele fudbalske javnosti godinama donosi sve odluke sam (selektori, sudije, treneri, investicije…) a iste formalizuju organi. Treba pitati UEFA da li je to u redu.  Na kraju, u prilog napisanog govore i obraćanja sudija Milovana Milačića, Milete Šćepanovića i Đorđija Ćalića. Osim tri iskaza i vjerodostojnih činjenica, Ćalić je javnosti dao na uvid i autentični audio zapis koji potvrđuje iznijete optužbe. Nažalost, njegovo saopstenje objavio je samo Javni servis RTCG. Završavam sa nadom da će se što prije struka vratiti struci", zaključio je Ivanović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније