Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

А.М.

12. 11. 2022. 16:32 >> 16:30

SVETOZAR IVANOVIĆ

"Održana nezakonita sjednica Udruženja fudbalskih sudija"

Predsjednik Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Crne Gore Svetozar Ivanović kazao da je u srijedu održana još "jedna nezakonita sjednica Udruženja ", koja kako tvrdi nije donijela pravno valjane odluke. Ivanović je Inspekciji za sport podnio prijavu.

"U srijedu je održana još jedna nezakonita „vanredna“ skupština tog Udruženja koja je donijela neke odluke, koje na njihovu žalost i dalje nisu pravno valjane, te će Inspekcija za sport kao nadležni državni organ, opet morati da reaguje i dalje pokušavati da uvede u red organizaciju koja je pod FSCG, kao i sami FSCG", kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, samo sazivanje skupštine je urađeno protivno Statutu Udruženja fudbalskih sudija CG kao i protivno statutu FSCG.

"Iako je jasno naznačeno da skupštinu može sazvati IO Udruženja preko predsjednika ovu nelegalnu skupštinu sazvali su delegati, odredili mjesto i vrijeme, dnevni red. U zaglavlju poziva za Skupštinu pomenutog Udruženja jasno je navedeno da se skupština zakazuje po „nalogu Inspekcije za sport“ pa javno postavljam pitanje Dejanu Savićeviću kako to može da udruženje koje je pod FSCG priznaje rješenja Inspekcije i države Crne Gore i postupa po njemu, a ista ta rješenja i istu tu Inspekciju za sport ne priznaje FSCG u dijelu naloga za ponavljanje Izborne skupštine od 30/06/2021 godine, ali priznaje kad uredno plaća novčane kazne istoj toj inspekciji po nalozima za nepostupanje po rješenjima?", navodi Ivanović.

Prema njegovim riječima, "za nevjerovati je da svi pokušaji urušavanja Udruženja Fudbalskih sudija i instruktora Crne Gore nisu pravno valjani već se to po difoltu radi nasilnim putem".

"Inspekciji za sport sam podnio prijavu, što sam dužan kao aktuelni predsjednik tog Udruženja i tako će biti svaki put kad se Zakoni i akti države i Udruženja ne budu poštovali", zaključio je Ivanović.



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније