Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 02. 2016. 21:20 >> 21:06

NAGRADA ZA DOBRE PARTIJE

Oblak produžio ugovor, u Atletiku do 2021.

Golman Atletiko Madrida Jan Oblak produžio je danas ugovor sa tim španskim fudbalskim klubom do 2021. godine.

Slovenački golman je na stadion "Visente Kalderon" stigao 2014. godine iz Benfike. Benfika je Oblaka dovela iz Olimpije kada je imao svega 17 godina, ali nije uspio da se nametne u portugalskom velikanu, koji ga je slao na pozajmice u Beira Mar, Olhanense, Leiriju i Rio Ave.

Kada je stigao u Madrid, 23-godišnji čuvar mreže je uglavnom bio zamjena Migelu Anhelu Moji. Stvari su se, međutim, u međuvremenu promijenile, pa je Oblak ove sezone odigrao svaki minut u Primeri.

Oblak je trenutno najsigurniji golman španskog šampionata, jer je na 23 utakmice primio samo 11 golova, dok je na šest utakmica u Ligi šampiona savladan samo tri puta.

Slovenački reprezentativac je sačuvao svoju mrežu na 18 od 29 utakmica u svim takmičenjima ove sezone. Za reprezentaciju Slovenije branio je šest puta

"Ove sezone Oblak je dokazao da je najsigurniji golman španske lige i jedan od najboljih u Evropi. Postao je ključni dio naše ekipe“, piše na zvaničnoj internet stranici kluba.

Atletiko Madrid je trenutno drugi na tabeli Primere sa 51 bodom, odnosno ima tri boda manje od prvoplasirane Barselone, koja ima i meč manje.

Oblak se zahvalio upravi kluba na povjerenju. U intervjuu za klupski sajt je poručio da se nada da će učiniti "crveno-bijele" navijače srećnim.

"Srećan sam u Atletiku. Osjećam se dobro u ovom timu", kazao je Slovenac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније