Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

A.B. [ Zadovoljna.hr ]

30. 08. 2024. 18:41 >> 18:42
Čitaj mi:

SEZONSKO VOĆE ZA DETOKSIKACIJU

Ovaj napitak čisti jetru i izbacuje toksine

Ljeto je idealna prilika da se sezonsko voće iskoristi i za detoksikaciju. A kombinacija ovih ukusnih voćki omogućava da prvi jutarnji napitak bude zdrav i ukusan.

Detoks organizma koji oslobađa tijelo od nagomilanih štetnih materija preporučljivo je uraditi s vremena, a ljeto je pravi trenutak za to jer su nam prirodni sokovi nadohvat ruke.

Ovaj detoks napitak pravi se od samo dva sastojka: lubenice i limuna, a može da pomogne u skidanju kilograma, izbacivanju toksina, ali i da podstakne rad digestivnog trakta i metabolizma.

Lubenica sadrži velike količine L-citrulina, amino-kiseline koja se u bubrezima pretvara u amino-kiselinu l-arginin - koji čisti toksine i druge otrove iz tijela. 

Takođe, lubenica je dobar izvor kalijuma, koji podržava rad bubrega i velika je pomoć u čišćenju organizma, a uz to pomaže i u skidanju neželjenih kilograma, piše Krstarica, prenosi Zadovoljna.rs.

Limun stimuliše probavni sistem i rješava problem zatvora. Jetra takođe jako voli limun.

Osim toga, limun alkalizuje organizam i pomaže da se tjelesna pH vrijednost vrati u ravnotežu.

Sastojci:

2 veće kriške lubenice

1 limun

Priprema:

Lubenicu nasjeckajte na komadiće i ubacite u sokovnik ili blender.

Dodajte i sok od limuna i sve ismiksajte i napitak je spreman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније