Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Т.Г. [ n1 ]

17. 07. 2023. 20:23 >> 20:23

SAVJET

Trik koji će vam pomoći da se rashladite za 60 sekundi

Jul je sa sobom, očekivano, donio visoke temperature, a sudeći po do sada viđenom, ljeto će biti toplo, ali zaista toplo.

Iako će mnogi, i pored svih „teškoća“ koje donosi plus 38 stepeni Celzijusa, uvijek prednost davati suncu i visokim temperaturama, prije prijatnijih temperatura u kombinaciji sa kišom, važno je da ne zaborave da se rashlade, ali i da znaju kako da se rashlade.

Toplotni udar je nešto što moramo da shvatimo ozbiljno. Kada tijelo proizvodi previše toplote ili apsorbuje previše toplote, mogu nastati ozbiljne posljedice. Zato je, kao što smo već pomenuli, važno znati kako da se rashladite, prenosi Zadovoljna.hr.

Postoji mnogo trikova i savjeta koji su tu da olakšaju život na visokim temperaturama, a jedan od njih je primjena hladnog pritiska na određene „vruće“ tačke na tijelu.

Ovaj koristan trik radi brzo i štedi na plus 40 stepeni Celzijusa. Koristite led ili flašu sa ohlađenom vodom da izvršite pritisak i osjetićete olakšanje. Tačke na koje treba vršiti pritisak, odnosno stavljati hladne predmete su:

– zglobovi

– iza koljena

– mjesto savijanja lakta

– vrat

– sljepočnice

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније