Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Klix.ba ]

21. 07. 2024. 07:48 >> 07:48
Čitaj mi:

ZADRŽITE SVJEŽINU

Koliko često treba mijenjati posteljinu tokom ljetnih mjeseci

S obzirom na to da se itekako znojimo tokom ljetnih vrućina, pored redovnog tuširanja i presvlačenja, ne biste trebali zaboraviti mijenjati posteljinu.

Tokom ostatka godine svake sedmice stavljajte novu posteljinu, ali ljeti to radite češće. Nick Ross, stručnjak za čišćenje iz firme Home Spritz, navodi da biste tokom ljetnih mjeseci posteljinu trebali mijenjati dvaput sedmično.

"Ovo se može činiti pretjeranim. S mrtvim ćelijama kože koje se već nakupljaju, toplotni talas donosi još jednu neugodnu stvar - znoj. Moje pravilo je da perem čaršave kadgod oni više nisu svježi. Očigledno, to se brže dešava tokom ljeta", kazao je.

Takođe je rekao da se rutina razlikuje od domaćinstva do domaćinstva, ali da ništa ne može nadomjestiti osjećaj svježine.

"Dva puta sedmično je dobro pravilo za sve. Oni koji imaju alergije, osjetljivu kožu ili žive s ljubimcima se moraju ozbiljnije pridržavati ovoga", ispričao je.

Savjetovao je da posteljinu perete na 60 stepeni kako biste bili sigurni da ste se riješili grinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније