Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

klix.ba

07. 05. 2023. 09:35 >> 09:35

TEMPERATURNA NESTABILNOST

Zbog čega jaja ne biste trebali držati u vratima frižidera

Iako većina ljudi to radi, jaja ipak ne biste trebali držati u vratima frižidera. Razlog za to je temperaturna nestabilnost.

Temperatura se u ovom dijelu frižidera konstantno mijenja zato što se vrata otvaraju, pa se jaja brže mogu pokvariti. Najbolje bi bilo da ih držite na srednjoj polici u frižideru zato što je tu najhladnija temperatura.

Takođe imajte u vidu da biste ih prije stavljanja u frižider trebali oprati da spriječite rizik od infekcije salmonelom. 

Iako većina infekcija prolazi bez potrebe za specifičnim liječenjem, određeni slučajevi infekcije mogu biti opasni po život.

Kuvari savjetuju i da jaja ne stavljate odmah u frižider ako su prethodno bila u vrućem automobilu i slično zato što ne podnose nagle promjene temperature, pa se isto tako mogu brže pokvariti.

Osim toga, pored jaja ne biste trebali odlagati namirnice koje imaju jak miris zato što imaju krhku ljusku koja će gotovo momentalno apsorbovati sve okolne mirise.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније