Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.L.B. [ Mina biznis ]

27. 04. 2024. 08:47 >> 08:47
1
Čitaj mi:

NAKON ODLUKE U SAD

TikTok neće biti prodat

Kompanija ByteDance, u čijem vlasništvu se nalazi Tiktok, saopštila je da ne namjerava da prodaje društvenu mrežu nakon što je u Sjedinjenim Američkim Državama usvojen zakon, u skladu sa kojim bi ona morala da bude prodata ili će biti zabranjena.

"ByteDance ne planira prodaju Tik-toka", naveli su na zvaničnom nalogu kompanije na mreži Tautiao, koju takođe posjeduje. Zakon o prodaji ili zabrani usvojen je u Kongresu SAD u srijedu, a predsjednik Džo Bajden ga je ratifikovao.

Iz TikToka su poručili da će se kroz sudove suprotstaviti "neustavnom" zakonu, prenose Nezavisne novine.

Saopštenje iz ByteDance-a da neće prodati TikTok uslijedilo je kao odgovor na članak tehnološkom sajta The Information, u kojem se navodi da kompanija razmatra potencijalnu prodaju TikToka u SAD bez algoritma koji ga pokreće.

"Izvještaji stranih medija da ByteDance namjerava da proda TikTok nijesu istiniti", naveli su iz kineske kompanije.

Peking je proteklih godina pojačao kontrolu i pritisak na privatne kompanije, zbog čega u SAD strahuju od toga koliku kontrolu centralne vlasti Kine imaju nad ByteDance-om i podacima koje čuva.

Čelnici društvene mreže više puta su demantovali tvrdnje da kineske vlasti imaju kontrolu nad ByteDance-om.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније