Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

21. 10. 2023. 16:08 >> 16:08
2

SEPTEMBAR

Jaja u Hrvatskoj najskuplja u EU

Hrvatska je u septembru imala najskuplja jaja u Evropskoj uniji (EU), pokazuju novi podaci euraostata i Ministarstva poljoprivrede.

Prema tim podacima, kilogram jaja u septembru je u Hrvatskoj u prosjeku koštao 2,75 eura, što je najviše u EU. To je oko 24 odsto više nego u septembru prošle godine, prenosi SEEbiz.

Na vrhu su još Austrija s 2,7 eura, Malta 2,57 eura i Italija 2,52 eura. Prosjek EU je 2,12 eura, što znači da su jaja u Hrvatskoj 30 odsto skuplja od EU prosjeka.

Najjeftinija jaja su u Češkoj 1,72 eura za kilogram i Kipru 1,73 eura.

Hrvatska je u prošloj godini proizvela oko 667 miliona komada jaja, što je čak 69 miliona komada manje nego 2021.

U prvih sedam mjeseci ove godine, Hrvatska je izvezla oko dva miliona tona jaja, a uvezla oko 2,13 miliona tona. Najviše jaja država uvozi iz Albanije, Bugarske i Poljske.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније