Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

superzena.rs

07. 10. 2022. 08:49 >> 08:54

SAVJETI

Kako spriječiti lomljenje kose i ispucale krajeve

Kosa je prilično lomljiva, pogotovo kada je mokra. Frizeri savjetuju kako da spriječite lomljenje kose. 

1. Osušite kosu prije vezanja

Kosa je najkrhkija kada je mokra. Više se isteže prilikom vezanja, ali se i lomi i puca. Ako nemate vremena, fokusirajte se na to da osušite korijen kose na mjestu gdje će biti vezana, a krajevi neka se sami osuše u repu.

2. Metalne kopče su vam najveći neprijatelji

Riješite se svih metalnih šnala i nabavite gumice za kosu od tkanine (manje se rastežu i nećete moći previše da zategnete rep) i silikonske gumice (one ne klize, pa ne morate da zatežete kosu).

3. Isprobajte drugačije frizure za teretanu

Znoj lomi kosu ako je prejako zavezana. Francuska pletenica će vam skloniti kosu i spriječiće lomljenje.

4. Svaki dan mijenjajte visinu konjskog repa

Idealno bi bilo da odmorite kosu i da je svaki drugi dan nosite spuštenu, ali prihvatljiva opcija je i da je vežete na različitim mjestima: na vrhu glave, na potiljku…

5. Nježno postupajte s kosom

Odvojite nekoliko sekundi vremena da odmotate gumicu umjesto da je samo povučete s kose - tako ćete manje oštetiti kosu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније