Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ N1/I. P. ]

29. 09. 2022. 09:31 >> 09:27
1

BROJNE PRENOSTI

Zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Vjerovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali da soda bikarbona ima brojna ljekovita svojstva?

Soda bikarbona je zapravo vrlo jednostavan preparat, jer sadrži samo natrijum bikarbonat. To je prirodni mineral koji se nalazi u ljudskom organizmu, ali koji je često zanemaren, iako je svestran sastojak koji se može koristiti za jačanje zdravlja kada se rastvori u vodi, poručuju stručnjaci.

Stoga, sve što treba da uradite je da kašičicu sode bikarbone sipate u čašu vode i popijete ovu tečnost.
Elle Si piše, a City Magazine prenosi na koji način ovaj jednostavan napitak može pomoći vašem zdravlju.

Jača sistem za varenje

Pošto je soda bikarbona antacid, ona neutrališe želudačnu kisjelinu. Osim toga, ublažava gorušicu, a podstiče i varenje, što stomak oslobađa od gasova i nadimanja.

Ako ste skloni stomačnim tegobama ili samo želite da poboljšate svoje opšte zdravlje, stručnjaci savjetuju da svakog jutra rastvorite kašičicu sode bikarbone u čaši vode kako biste pomogli u održavanju zdrave pH ravnoteže u vašem probavnom sistemu za optimalno varenje, minimalni refluks kisjeline i zdravu funkciju crijeva.

Obezbjeđuje tijelu idealnu pH vrijednost

Iako je kisjelina neophodna za varenje hrane, previše kisjela sredina u tijelu može dovesti do ozbiljnih bolesti kao što su artritis, osteoporoza i rak. Zato postoji soda bikarbona, koja vraća tijelu idealnu pH vrijednost, tj. sprečava razvoj teških bolesti.

Ova netoksična supstanca se koristi za smanjenje dejstva kisjeline i upale u tijelu i liječenje većine bolesti. To je jedan od najboljih prirodnih ljekova za balansiranje pH nivoa tijela i poboljšanje opšteg zdravlja.

Smanjuje upale

Upala zglobova uzrokuje bol i stanja kao što je giht (mokraćna kisjelina se nakuplja u urinu, krvi i tkivima). Soda bikarbona savršeno rješava ovu upalu.

Ublažava infekcije urinarnog trakta

Uz mnogo vode i čaja od brusnice, soda bikarbona će pomoći u liječenju infekcija urinarnog trakta jer smanjuje kisjelinu u urinu. Osim toga, soda bikarbona preporučuje se i u liječenju bubrega.

Naime, u studiji sprovedenoj u jednoj londonskoj bolnici, 134 pacijenta sa uznapredovalom hroničnom bolešću bubrega koji su svakodnevno konzumirali sodu bikarbonu, pored redovnog liječenja, uspjeli su da uspore propadanje bubrega za dvie trećine u poređenju sa onima koji nisu konzumirali sodu bikarbonu.

Daje tijelu energiju

Ako intenzivno vježbate, mliječna kisjelina će se nakupiti u mišićima, izazivajući bol i umor. Da biste svom tijelu dali energiju, pomiješajte četvrtinu kašičice sode bikarbone, 1 kašičicu morske soli, 2 kašike meda, 1 kašiku limunovog soka i 4 čaše vode.

Pijte ovu tečnost tokom dana i brzo ćete uočiti pozitivnu promjenu u nivou energije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније