Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Super žena/B92 [ R.B. ]

28. 06. 2022. 14:37 >> 14:34

OBRATITE PAŽNJU

Ove namirnice nije dobro konzumirati prije plivanja

Pravilo je da u vodu ne ulazimo barem pola sata nakon jela, a postoje i određene namirnice koje je bolje izbjegavati prije plivanja. One vam mogu pokvariti uživanje u vodi ako ih konzumirate neposredno prije odlaska na kupanje.

Ljuta hrana

S obzirom na to da nam je tijelo najviše u vodoravnom položaju dok plivamo, refluks kiseline može da predstavlja problem, a začinjena hrana ga još može zakomplikovati. To je razlog zbog kojeg prije plivanja ne treba da konzumirajte ljute umake, papričice i drugu hranu koja bi mogla da vam stvori neprijatnosti.

Voćni sokovi i gazirana pića

Umjesto voćnih sokova i gaziranih pića koji mogu da prouzrokuju nadutost i grčeve, prije plivanja se okrepite čistom vodom. Sastav voćnih sokova i gaziranih pića stvara pritisak na želudac što vam može otežati plivanje.

Alkohol

Alkoholna pića smanjuju sposobnost reagovanja, a to može biti naročito opasno kada je ulazak u vodu u pitanju. Stoga je najsigurnije izbjegavati alkohol u potpunosti prije ulaska u more, bazen ili bilo koje drugo mjesto za kupanje.

Mahunarke

Mahunarke poput pasulja i graška sadrže puno vlakana koja su dobra za zdravlje, ali mogu izazvati nadutost, zatvor i grčeve, što vam može pokvariti ljetnje uživanje.

Energetska pića

Konzumiranje energetskih pića može da izazove proliv ili mučninu dok ste u vodi, a postoji i opasnost od dehidracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније