Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

26. 07. 2021. 06:22 >> 06:22

OPREZNO

Greške zbog kojih se gojimo na odmoru

Često se na godišnjem opustimo, pa čak i ako inače pazimo šta jedemo i redovno treniramo. Greške koje pravimo vide se na našem struku.

Godišnji odmor nam je potreban, kao i opuštanje od stresa, a to često uključuje i finu hranu, kao i poneko alkoholno piće

To je u redu, dok god ne pretjeramo i ne shvatimo da nam se sve to odražava na kilograme.

Ovo su neke od glavnih grešaka, koje na godišnjem odmoru skoro svi prave, a zbog kojih dobijamo kilograme, piše Eat This, Not That.

Ne pijete dovoljno vode

Kako svoju bočicu vode nosite svuda, tako bi trebalo da je nosite i na godišnjem odmoru. Bez obzira na to da li ste na aktivnom godišnjem odmoru ili uživate na plaži, važno je da pijete dovoljno vode. Tako se hladimo, ali i nadoknađujemo tečnost koju je tijelo izgubilo znojenjem.

"Zaboravljate" da spakujete odjeću za trening

Pronašli ste mjesta u koferu za kombinacije za sve vremenske prilike, ali ne i za odjeću za trening? Ako ne ponesete opremu za vježbanje, velika je vjerovatnoća da nećete trenirati, a uz opuštenost po pitanju hrane, napravićete duplu štetu.

Jedete baš sve

Bilo da ste u hotelu gdje imate “all inclusive” ponudu, ili ste na nekoj novoj i nepoznatoj destinaciji pa želite da probate baš sve specijalitete, ovo baš i nije dobro za vašu liniju. Kada isprobavate od svega pomalo, kalorije se gomilaju, a ako ne vježbate nemate gdje ni da ih potrošite.

Pijete samo koktele

Alkoholna pića sama po sebi su prazne kalorije, a kokteli su još dodatno prepuni šećera. Sve to nikako ne ide u prilog vašoj liniji.

Idete kasno na spavanje i duže spavate sljedeći dan

Dobro je poznato da nedostatak sna loše utiče na organizam, pa i na kilograme. Tijelo jednostavno ne dobija dovoljno vremena za oporavak i odmor i u danu nemate dovoljno energije za vježbanje.

Većina u takvim situacijama prespava jutro, a ni to nije dobitna kombinacija za održavanje linije. Nedavna studija pokazala je da su ljudi, koji su se budili kasnije, konzumirali skoro 300 kalorija više u toku dana od ranoranioca.

Preskačete doručak

Jednostavno je, ljudi koji pojedu zdrav i nutritivno bogat doručak u prosjeku mogu da izgube više kilograma od onih koji taj obrok preskaču.

Nemate međuobroke

Teško je na godišnjem odmoru, uz sve aktivnosti, staviti u raspored i međuobroke, a pogotovo one zdrave. Ali ako međuobroka nema to vas može natjerati da se okrenete nezdravim opcijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније