Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.B. [ N1 ]

22. 10. 2024. 08:14 >> 08:15
Čitaj mi:

ŽIVOT U RASKOŠNOJ PALATI

Japanska carica Mičiko proslavila 90. rođendan

Supruga bivšeg cara Akihita, koji je takođe napunio 90 godina krajem prošle godine, zadobila je prelom desne butne kosti nakon pada u palati 6. oktobra, poslije čega je podvrgnuta operaciji od koje se uspješno oporavlja.

Video njihovog carskog veličanstva cara Akihita i carice Mičiko dok su šetali carskim imanjem Akasaka u Tokiju, čime je obilježen 90. rođendan carice, objavljen je u nedjelju.

U carskoj palati Sento u Tokiju, skromno i u krugu porodice, japanska carica emerita Mičiko, proslavila je devedeseti rođendan, oporavljaju se od teškog preloma koji je nedavno zadobila, piše Japan Times.

Supruga bivšeg cara Akihita, koji je takođe napunio 90 godina krajem prošle godine, zadobila je prelom desne butne kosti nakon pada u palati 6. oktobra, posle čega je podvrgnuta operaciji od koje se uspješno oporavlja.

Carica je prethodnih dana bila u invalidskim kolicima, a iako u poznim godinama, svakodnevno je radila na tome da što pre ponovo samostalno prohoda, kako bi se vratila svojoj uobičajenoj rutini, jutarnjim i večernjim šetnjama.

Nakon operacije sa suprugom je započela novu praksu zajedničkog čitanja knjiga naglas. Kako navode japanski mediji, trenutno čitaju knjigu o ratu na Okinavi, Šuija Ikemijagušikua.

Majka aktuelnog cara Naruhita prva je „obična građanka“, koja je 1959. ušla u carsku porodicu, udajom za prestolonaslednika koga je upoznala na teniskom turniru dvije godine ranije.

Njihovo venčanje, koje su milioni Japanaca pratili preko tek kupljenih novih čuda tehnike, televizora, doprinijelo je da se premosti jaz između carske porodice i građanskog staleža.

Rođena kao Mičiko Šoda, carica potiče iz ugledne porodice u akademskim i industrijskim krugovima, čiji su pripadnici bili i dobitnici prestižnog ordenja iz oblasti kulture.

Dugovječnost i vitalnost carski par duguje svakako i sportskom načinu života, a tenis, koji ih je spojio, nastavili su da igraju i u poznim godinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније