Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

16. 10. 2024. 11:33 >> 11:33

AUKCIJSKA KUĆA PROPSTORE

Aukcija predmeta muzičkih legendi: Jakna Majkla Džeksona, cipele Lejdi Gage, džemper Herija Stajlsa

Aukcijska kuća Propstore specijalizovana za prodaju ikoničnih predmeta iz svijeta zabave, 15. novembra ponudiće više od 350 muzičkih predmeta koje su nosile velike muzičke zvijezde. Na aukciji naći će se i kostimi, ali i rekviziti iz televizijskih serija i filmova.



Rukom pisani stihovi pjesme „Beat it“ koju je napisao Majkl Džekson, ali i nekoliko njegovih jakni biće predmet aukcije. Popularni crno-zlatni sako dostići će, kako se procjenjuje, cijenu od 260.000 do 522.000 dolara. Među predmetima ove legendarne pop zvijezde naći će se i crvena jakna sa turneje „Thriller“ koja dolazi sa brojnim autogramima poznatih.

„Jakna nije samo potpisana od strane Majkla Džeksona. Unutrašnja strana, na poleđini, potpisana je od strane Džona Landisa, koji je režirao video za pjesmu ‘Thriller’ i njegove supruge Debore Landis, koje je dizajnirala jaknu za Majkla“, kaže Mark Hokman sa aukcijskog sajta Popstore za Rojters.

Najveća gitara muzičara Noela Galagera iz benda Oasis, naočare za sunce koje je pjevač Džordž Majkl nosio na sceni, garderoba pop dive Britni Spirs sa turneje „Baby One More Time“, džemper pjevača Harija Stajlsa iz spota za pjesmu „You and I“ grupe One Direction i legendarne čizme Lejdi Gage takođe su predmet aukcije.

„Gitare iz benda Oasis se povremeno pojavljuju na aukciji. Uglavnom su to Noelove gitare i vrlo su tražene među kolekcionarima“, rekao je Hokman.

Osim najveće, tu je i prva gitara koju je posjedovao i na kojoj je svirao Noel Galager. Njena vrijednost je, procjenjuje se, između 28.750 do 57.500 eura.

Tu su i jakna pjevačice Bili Ajliš, bilješka gitariste Kurta Kobejna, Vox pojačivač pjevača Džona Lenona koji je bio korišćen sa bendom Bitlsi i još mnogo toga. Prodajna cijena pojačivača procjenjuje se na 238.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније