Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

27. 09. 2024. 08:22 >> 08:22
Čitaj mi:

GLUMAC I PRODUCENT

Met Dejmon objasnio zašto danas nemamo filmove kakve smo gledali 1990-ih

Glumac, producent i scenarista Met Dejmon objasnio je u jednom intervjuu zašto se danas rijetko snimaju filmovi poput naslova koji su obilježili 1990-e godine.

 

 

„DVD je bio ogroman dio našeg posla, našeg toka prihoda, ali ta je tehnologija postala zastarjela. Za filmove kakve smo nekada snimali, mogli smo da priuštimo sebi da ne zaradimo sav novac na bioskopskim blagajnama, jer smo znali da ćemo imati DVD poslije prikazivanja na velikom platnu. Šest mjeseci kasnije, to bi bilo kao da ponovo imate premijeru filma“, objasnio je Met Dejmon.

On je dao primer filma „Iza Kandelabre“ (Behind the Candelabra), u kom je igrao sa Majklom Daglasom.

„Mogao sam da napravim ovaj film, ‘Iza Kandelabre’, i razgovarao sam sa direktorom studija koji je objasnio da je to film od 25 miliona dolara. Morao bih još toliko da uložim u marketing, dakle sada sam platio 50 miliona dolara. Sve što zaradim, moram da podijelim sa ljudima koji posjeduju bioskop. Tako da bih morao da zaradim 100 miliona dolara prije nego što ostvarim profit“, rekao je on.

A zaraditi 100 miliona dolara u bioskopima samo na ljubavnoj priči nije lako ostvarivo.

„To je odjednom veliko kockanje, a tako nije bilo 1990-ih kada su pravili sve te vrste filmova, filmova koje sam volio i koji su mi mnogo više ležali“, naveo je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније