Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

26. 09. 2024. 08:22 >> 08:22
Čitaj mi:

LOŠ ODNOS PREMA OSOBLJU?

Megan Markl - diktatorka u visokim štiklama

Sve više zaposlenih iz tima princa Harija i Megan Markl, navodno, daje otkaze. Oni koji su otišli iz njihove službe, navodno, imaju i svoj „Klub preživjelih”, a za vojvotkinju imaju mnogo toga da kažu.

 



Kako navodi Hollywood Reporter, posljednji zaposleni otišao je nakon svega tri mjeseca i postao novi član „Kluba preživjelih”. A zašto odlaze? Jedan izvor je za strane medije poručio kako je razlog - sama Megan.

„Svi je se boje”, rekao je izvor blizak paru.

„Princ Hari je šarmantan, ali je Megan – užasna. Omalovažava ljude, ne prihvata tuđe savjete. Oboje donose loše odluke i često mijenjaju mišljenje”, poručio je.

Navodi o teškom karakteru vojvotkinje od Saseksa i njenom lošem ponašanju datiraju još iz 2018. godine kada se udala za britanskog princa. Tada su dva zaposlena Bakingamske palate prijavila vojvotkinju zbog maltretiranja. Iako rezultati istrage nikada nisu izašli u javnost, Markl se tada branila kako se radi o kampanji protiv nje.

Ranije su izvori govorili da je Megan imala napade bijesa, pa je tako zaradila nadimak „Naporna vojvotkinja” (Duchess Difficult).

„Marširala je naokolo kao diktator u visokim štiklama i stalno naređivala. Gledala sam kako odrasli muškarci zbog nje briznu u plač”, poručio je izvor.

S druge strane, njeni prijatelji tvrde da nikada nisu vidjeli tu stranu vojvotkinje, a neki od njih su negirali te navode o njoj.

„Megan da je takva? To je suludo! To je izmislio neko ko ni ne zna kako naša firma funkcioniše. Mi smo u Holivudu, a vojvoda i vojvotkinja rade iz Montesita”, poručili su za Dejli mejl.

Optužbe nije isfabrikovala palata
Mer Rošan, jedan od glavnih urednika Hollywood Reportera-a, izjavio je da stoji iza priče, uprkos reakcijama pristalica i prijatelja, uključujući jedan izvor blizak vojvodi i vojvotkinji od Saseksa, koji je tvrdio da su ove optužbe „fabrikovane”. Sama Megan je uvijek negirala optužbe za maltretiranje osoblja.

Rošan vjeruje da su tvrdnje njihovog insajdera da je Megan „teška za saradnju” istinite i da nisu izmišljene od strane palate nakon „Megzita” – odlaska Saseksovih u Kaliforniju. Optužbe o njenom ponašanju pojavile su se u članku o odlasku zaposlenih koji su radili za Sasekse, uključujući šefa osoblja para, Džoš Ketlera, koji je dao otkaz u avgustu nakon samo tri mjeseca rada.

Rošan je za Access Hollywood, takođe, rekao: „Moguće je da su obje stvari tačne u isto vrijeme. Par zaista pomaže mnogim ljudima. Megan i Hari su, međutim, odbili da komentarišu našu priču. Vjerujem da bi Megan rekla da bi vikanje naredbi bilo nešto što se očekuje od muškaraca, a ne žene i da onda ne bi izazvalo čuđenje”.

Megan se dotakla ove teme u svom podkastu „Archetypes”.

„Dozvoljeno vam je da postavite granicu. Dozvoljeno vam je da budete jasni, to vas ne čini zahtjevnim. To vas ne čini teškim, to vas čini jasnim”, rekla je.

Međutim, članak u Hollywood Reporter-u je prošle nedjelje tvrdio da Megan „zastrašuje” ljude. Opisano je, takođe, kako „donosi loše odluke”, „često mijenja mišljenje”, dok je Hari opisan kao „vrlo šarmantna osoba”, ali i kao „onaj koji podržava Megan”.

Megan je optužena da je „apsolutno neumoljiva” i da „hoda okolo kao diktator u visokim potpeticama, ljuta je i viče naredbe”. Portparol Saseksa je odbio da komentariše Meganine „bučne tantrume” i „bijesne mejlove u pet ujutru”.

Ove tvrdnje pojavile su se u trenutku kada je vojvoda od Saseksa napunio 40 godina, a odvojeni izvori su sugerisali da se oseća sve usamljenije u Americi i da svog telohranitelja, Dejvida Langdauna, bivšeg policajca Metropoliten policije, smatra svojim najboljim prijateljem.

Megan je ranije bila optužena za maltretiranje osoblja palate prije nego što su se par preselili u Kaliforniju, što je navelo kraljevske pomoćnike da pokrenu istragu o tvrdnjama o Meganinom „omalovažavajućem” ponašanju prema dva lična asistenta.

Osoblje je navodno bilo ostavljeno u suzama i osjećalo se „traumirano” – neki su čak svoje stanje uporedili sa posttraumatskim stresom.

Iako detalji izvještaja nikada nisu otkriveni, Megan je te optužbe uvijek oštro negirala, a njeni advokati su ih opisali u to vrijeme kao „proračunatu kampanju blaćenja”.

Otišlo 18 članova osoblja
Novi izvještaji dolaze nakon što je Dejli mejl otkrio da je pi-ar savjetnik vojvode i vojvotkinje od Saseksa, Kristin Veir Širmer, tiho otišla krajem prošle godine. Ona se pridružila paru kao šef komunikacija za njihovu dobrotvornu fondaciju Arčvel 2020. godine.

Iako je američki magazin People izvijestio je da je „odluka da se rastanu bila obostrana”, odlasci Širmer i Ketlera samo su istakli problem koji Megan i Hari već dugo imaju kada je u pitanju zadržavanje zaposlenih.

Par je stekao reputaciju da gubi zaposlene, a vjeruje se da su izgubili najmanje 18 članova svog osoblja od kako su se vjenčali 2018. godine.

Devet ili više njih je napustilo svoje uloge otkako je par napustio Britaniju i preselio se u Kaliforniju 2020. godine, uključujući njihovog globalnog sekretara za štampu Toju Holns i Meganinu glavnu pomoćnicu i privatnu sekretaricu Samantu Koen.

Tenziije unutar kraljevske porodice nakon što su Hari i Megan napustili Britaniju za novi život u Americi 2020. godine su samo pogoršane, naročito nakon objavljivanja Harijevih memoara „Spare” (Rezervni) u januaru prošle godine.

Hari je tvrdio da je njegov brat Vilijam, princ od Velsa, nazvao Megan „teškom”, „nepristojnom” i „grubom”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније