Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.B. [ N1 ]

02. 09. 2024. 15:37 >> 15:43
Čitaj mi:

NAJŠTEDJIVIJa DJEVOJKA U ZEMLJI

Japanka troši za hranu jedan euro dnevno, pa kupila tri kuće

Japanka Saki Tamogami (37) prozvana je "najštedljivijom djevojkom u zemlji" nakon što je za manje od 15 godina uspjela da kupi tri kuće i ostvari svoj san da otvori kafić za ljubitelje mačaka.

Saki se 2019. godine pojavila u japanskom televizijskom programu o mladim ženama koje mnogo štede.

Tu je detaljno opisala svoj izuzetno ekonomičan način života, koji joj je omogućio da uštedi toliko novca, piše The Economist Times.

Ona je rekla da troši samo 200 jena (oko jedan euro i 30 centi) dnevno na hranu.

Kada je imala 19 godina, sebi je postavila sebi cilj da posjeduje tri kuće do 34. godine.

"Pronašla sam utjehu i sigurnost u štednji novca. Uživam da gledam kako moja ušteđevina raste“, kazala je ona. 

Nakon što je diplomirala, radila je kao agent za nekretnine i stavljala sa strane svoju platu.

Da bi svela troškove na minimum, kuvala je sve svoje obroke kod kuće, obično držeći se jednostavnih jela kao što su tost, rezanci i rotkvice, ne trošeći više od 50 jena (30 centi) po obroku.

Povremeno bi stavila džem na hleb ili kupila parče lososa sa pirinčem, ali rijetko bi trošila više od 200 jena (jedan euro i 25 centi) dnevno na hranu.

Ona nije kupovala tanjire, već je jela direktno iz šerpe, kako bi uštedjela više novca.

"Ne kupujem ništa što nije na popustu. Od 19. godine prestala sam da kupujem odeću, oslanjajući se na onu koju joj poklanjaju rođaci", otkriva Saki- 

Namještaj koji koristi je namještaj koji su drugi bacili, a svoju kosu, koju nikada nije farbala, prodala je za 3.100 jena što joj je pokrilo troškove za pola mjeseca.

Svoju prvu kuću kupila je kada je imala 27 godina, iznajmljivala je da pokrije ratu kredita, a onda dvije godine kasnije kupila još jednu. Godine 2019. kupila je treću kuću.

"Moja motivacija za tako štedljiv život potiče iz želje da spasim mačke lutalice nakon što ih je usvojila kada je bila dijete", kaže ona. 

Ostvarila je svoj san i otvorila kafe za ljubitelje mačaka koji je nazvala Cafe Iunagi u prizemlju svoje treće kuće. Zaradu od kafića daje za brigu za više životinja.

Uprkos svojoj finansijskoj slobodi, Tamogami nastavlja da živi oskudno i planira da koristi prihod od kirija i svoje plate za dalje proširenje svog imovinskog portfelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније