Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ Index.hr ]

14. 08. 2024. 22:00 >> 22:14
Čitaj mi:

Entoni Burdein

Stiže reizdanje knjige poznatog kuvara objavljene prije 20 godina

Entoni Burdein (Anthony Bourdain) bio je poznati američki kuvar, pripovjedač i pisac, ali i televizijska zvijezda koja je slavu stekla serijalom Anthony Bourdain: No Reservations. Iznenada je preminuo 2018. godine, no za sobom je ostavio brojne tragove, uključujući i knjigu recepata čije reizdanje uskoro stiže.

Njegova knjiga Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking izvorno je izašla 2004. godine, a sada, posle 20 godina stiže reizdanje.

Iako je objavljena prije 20 godina, knjiga je ostala popularna do danas, a Bourdain je u nju uključio brojna jela francuske kuhinje koja je naučio pripremati u francuskom bistrou Brasserie Les Halles na Manhattanu. Upravo je tamo Bourdain stekao slavu kao kuvar te od 1998. godine radio kao šef kuhinje.

U ovoj je knjizi na 304 stranice Bourdain pisao o svemu što se treba znati za pripremu klasika koji se poslužuju u francuskom bistrou. U njoj ćete tako pronaći recepte za jela od Bourdainovih pečenih telećih rebarca i bifteka s pomfritom ili paprom do Les Halles juhe od luka, puževa, foie grasa ili moussea od čokolade, ali i neka komplikovana jela poput bouillabaissea ili cassouleta.

Reizdanje knjige na američko tržište dolazi 15. oktobra, a to znači da bi u Evropi trebalo biti dostupno uoči božićnih praznika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније