Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

09. 08. 2024. 21:43 >> 21:43
Čitaj mi:

NACRTAN NA SATELITSKOJ ANTENI

Posljednji Benksijev grafit ukraden poslije samo sat vremena

Četvrto Benksijevo umjetničko djelo otkriveno u Londonu za posljednjih četiri dana, izgleda da je ukradeno poslije samo sat vremena od postavljanja, prenosi Bi-Bi-Si.

Ulični umjetnik iz Bristola je u četvrtak na svom profilu na Instagramu objavio sliku siluete vuka koji zavija na Mjesec na satelitskoj anteni u Raj Lejnu, u četvrti Pekam, u južnom Londonu.

Benksijevi predstavnici za medije rekali su Bi-Bi-Siju da „vjeruju“ da je ukraden.

Policija je saopštila da im je prijavljena krađa „satelitske antene koja sadrži umjetničko djelo“, ali niko nije uhapšen.

Svjedok događaja, Tom Kelou, bio je na pauzi za ručak kada je vidio kako trojica muškaraca uklanjaju satelitsku antenu.

Kako je naveo: „Imali su merdevine. Bio je jedan momak na krovu, a druga dvojica su čekali na merdevinama.“

"Vidjeli su me kako snimam i postalo je malo napeto. Jedan me je udario nogom sa strane, a drugi je pokušao da mi baci telefon na krov. Srećom, udario je u drvo i odbio se ka meni.“

Kelou je prijavio slučaj prvom policajcu.

„Velika je šteta što ne možemo da imamo lijepe stvari i šteta što nije mogao da ostane duže od sat vremena“, ističe svjedok događaja.

Silueta vuka na satelitskoj anteni je bila četvrto Benksijevo djelo koje je otkriveno u Londonu od ponedjeljka.

Ulični umjetnik je takođe objavio da su i tri druge kompozicije crnih silueta, koje su se pojavile širom britanske prestonice, dio njegove serije grafita sa temom životinja.

Prema snimcima sa Guglovih mapa, izgleda da satelitska antena u Raj Lejnu nije bila tamo prije nego što se pojavilo umjetničko djelo na njoj.

Banksi je u srijedu predstavio svoj treći grafit sa tri majmuna koji se naizgled ljuljaju na željezničkom mostu u Brik Lejnu u istočnom Londonu.

Anonimni ulični umjetnik objavio je u utorak fotografiju dvije siluete slona, sa surlama ispruženim jedna prema drugoj, napravljene sa strane kuće u Edit Terasu u Čelsiju. A u ponedjeljak je postavio siluetu koze na vrhu zida u blizini mosta Kju u Ričmondu.

Bi-Bi-Si petpostavlja da će Benksi ovu umjetničku seriju objavljivati do kraja nedjelje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније