Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

07. 08. 2024. 22:52 >> 22:52
Čitaj mi:

Kolekcija sa temom životinja

Za tri dana osvanula tri Benksijeva grafita

Benksi je za nekoliko dana postavio tri umjetnička djela u Londonu iz kolekcije sa temom životinja - kozu, dva slona i tri majmuna, piše BBC.

Danas je na Instagramu objavio sliku majmuna koji izgledaju kao da se ljuljaju na mostu istočne londonske stanice metroa, piše BBC.

Nalazi se na mostu iznad Brik lejna (Brick Lane), blizu prodavnice vintidž odjeće i kafića, nedaleko od Šordič haj strita (Shoreditch High Street).

Džejms Pik, koji je vodio BBC-jev program „Priča o Benksiju“, rekao je da bi ovo „mogli biti rani dani šire kampanje koja počinje“.

„Kako uzbudljivo bi bilo da se pojavljuje kampanja sa djelima koja bi se mogla naći širom Londona u narednih nekoliko dana ili nedjelja. On ima iskustva s tim“, rekao je u programu Tudej (Today) na BBC Radio 4.

U utorak je Benksi objavio fotografiju dvije siluete slonova, sa surlama ispruženim jedna prema drugoj, naslikane na zidu kuće u Ulici Edit Terace u Čelsiju.

U ponedjeljak je postavio umjetničko djelo koje prikazuje kozu kako stoji na vrhu zida blizu mosta Kiv (Kew) u Ričmondu.

Nije napisao opis ni za jedan od postova na Instagramu, što je podstaklo spekulacije na internetu o njihovom značenju.

Tri majmuna se povezuju sa japanskom poslovicom „ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim zlo“, piše ovaj medij.

U Benksijevom radu, majmuni ne prekrivaju oči, uši ili usta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније