Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B.

25. 07. 2024. 12:32 >> 14:00
Čitaj mi:

KOMPJUTERSKO MAPIRANJE

Najljepše žene na svijetu prema pravilu zlatnog presjeka

Anja Tejlor-Džoj, Zendaja, Bela Hadid i Margo Robi proglašene su za najatraktivnije žene na svijetu prema drevnoj grčkoj matematičkoj jednačini poznatoj kao zlatni presjek.

Anja Tajlor-Džoj je najljepša žena na svijetu prema rezultatima novog kompjuterskog mapiranja koje su izvršili plastični hirurg iz Harli ulice i dr Džulijan de Silva. Oči, obrve, nos, usne, brada, vilica i oblik lica britanske glumice su izmjereni i bili su najbliži ideji starih Grka o ženi savršenog izgleda, prenosi Zadovoljna.hr.

Zlatni presjek je matematička jednačina koju su osmislili Grci u pokušaju da izmjere ljepotu, a poznata je i kao božanski presjek. Zlatni presjek se može primijeniti na bilo šta, a najčešće se koristio u umjetnosti.

Anja Tajlor-Džoj je dobila najviši rezultat za svoju poziciju oka tokom mapiranja sa rezultatom od 98,9 odsto, što je samo 1,1 odsto manje od savršenog rezultata, rekao je dr De Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju u Londonu. Dodao je i da je Anja imala najviše ocjene za obrve, i da je u vrhu svih kategorija osim za usne.

Glumica Zendaja bila je druga na rang listi najatraktivnijih žena na svijetu, sa 94,37 od 100 odsto u kompjuterskom mapiranju, Bela Hadid treća sa 94,35 odsto, a Margo Robi četvrta sa 93,43 odsto.

"Ove potpuno nove tehnike računarskog mapiranja omogućavaju nam da riješimo neke od misterija šta nekoga čini lijepim. Tehnologija je korisna i kada se planira plastična hirurgija", rekao je dr Julijan de Silva.

Bela Hadid, koja se visoko kotirala na listi najatraktivnijih žena svijeta, priznala je da je sa samo 14 godina imala plastičnu operaciju nosa i da se kaje zbog svoje odluke.  

U intervjuu za časopis Vog 2022. godine, ona je takođe detaljno opisala svoju borbu sa imidžom tijela i mentalnim zdravljem, priznajući da se uvijek osjećala ružno u poređenju sa svojom starijom sestrom Điđi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније