Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ N1 ]

22. 07. 2024. 16:46 >> 16:52
Čitaj mi:

50. godišnjica legendarnog lika

Kreatori „Hello Kitty“ otkrili da omiljeni lik zapravo nije mačka

Hello Kitty se prvi put pojavila na dječijoj torbici za novčiće 1975. godine.

Sanrio, japanska kompanija koja je stvorila Hello Kitty, otkrila je za 50. godišnjicu ovog legendarnog lika da nije mačka.

„Ona je zapravo djevojčica rođena i odrasla u predgrađu Londona“, rekla je direktorka razvoja Džil Koh i dodala da „ona ima mamu, tatu i sestru bliznakinju Mini, koja joj je takođe najbolja drugarica“.

Još je rekla da ona uživa u pečenju kolačića i sklapanju novih prijatelja.

„Hello Kitty teška je tri jabuke i visoka pet jabuka“, nastavila je ona, otkrivajući da popularan lik takođe kod kuće ima mačku ljubimca po imenu Charmmy Kitty.

Otkriće je izazvalo bezbroj emocija kod fanova, ali i zbunjenost.

Lik je kreiran od strane zaposlene u Sanrio kompaniji Juko Šimizu 1974. godine, a prvi put se pojavila na dječijoj torbici za novčiće 1975. godine.

U narednim decenijama, lik je postao omiljen, globalno poznat po svom sjajnom raspoloženju. I ne samo to, već je njena kreacija takođe donijela kompaniji više od 80 milijardi dolara do danas.

Šimizu je za BBC objasnila da je inspiracija za ovaj lik došla iz njenog detinjstva.

„Kada sam bila djete, dobila sam malo bijelo mače od oca kao rođendanski poklon.

Prema pisanju Los Angeles Times, istinu o Hello Kitty je otkrila naučnica Kristin R. Jano, koja je svoje studije posvetila ovom kulturnom fenomenu.

Dok sam radila retrospektivu Hello Kitty u Japansko-američkom nacionalnom muzeju u Los Anđelesu, poslala je svoje bilješke Sanriu na odobrenje, i iako je kompanija bila zadovoljna radom antropologa, ispravili su jedan upečatljiv detalj: da je Hello Kitty u stvari bila djevojka.

„To je jedna ispravka koju je Sanrio napravio – Hello Kitty nije mačka. Ona je lik iz crtanog filma. Ona je mala djevojčica. Ona je prijatelj. Ali ona nije mačka. Nikada nije prikazana da stoji na četiri noge. Ona hoda na dvije noge i sedi kao dvonožno stvorenje”.

Takođe je bila upoznata sa drugim malo poznatim činjenicama, uključujući činjenicu da je njeno puno ime Kitty White i da je takođe Škorpija koja obažava pitu od jabuka.

„Ona je večna učenica trećeg razreda“, dodala je Jano, prenosi Independent.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније