Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

22. 07. 2024. 10:15 >> 10:15

NA AUKCIJI 31. JULA

Prodaju se naočare koje je Lenon dao posjetiocu studija Abbey Road

Okrugle naočare s plavim staklima, koje je Džon Lenon dao muškarcu u posjeti studiju Abbey Road gdje su snimali Beatlesi, prodavaće se na aukciji, piše u nedjelju njemačka agencija dpa.

 


Naočare u stilu Džona Lenona su poklonjene muškarcu, koji je u studiju bio s djevojkom 1968., a očekuje se da će se prodati po cijeni između 2000 (oko 2370 eura) i 3000 funti. Nije jasno čije su to naočare zapravo bile.

“Mladi muškarac je vidio naočare na klaviru i otišao ih je podignuti, no tadašnja mu je djevojka rekla da ih pusti, na što je Lenon kazao ‘u redu je, može ih uzeti'”, rekao je glasnogovornik aukcijske kuće Catherine Southon.

Naočare će se prodavati uz zbirku 33 crno-bijelih fotografija snimljenih u Abbey Roadu 1968. i 1969., a neke su nastale na dan snimanja za naslovnicu albuma Beatlesa, na kojoj članovi sastava prelaze preko pješačkog prelaza.

Fotografije, uključujući neke na kojima su Pol Makartni, Džordž Harison, Džordž Martin i Ringo Star , prodavaće se zajedno s autorskim pravima za između 200 i 300 funti.  Aukcija će se održati 31. jula u golf klubu Farleigh u Surreyu na jugoistoku Engleske.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније