Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B.

15. 07. 2024. 22:21 >> 22:21
Čitaj mi:

NAČINI DA PRIVUKU GOSTE

Kopenhagen nagrađuje turiste, ali samo ako su fini

Dok drugi gradovi pokušavaju da se riješe turista, vlasti Kopenhagena odlučile su da ih nagrađuju besplatnim pićima i skijanjem na vodi, ali pod uslovom da se lijepo ponašaju i ne zagađuju.

U Barseloni lokalno stanovništvo prska turiste vodom, Venecija uvodi taksu kako bi ograničila broj dnevnih dolazaka, a Kopenhagen nudi turistima finansijske i druge podsticaje kako bi ih privukao.

Jedini uslov – da budu fini.

Prestonica Danske pokušava drugačijim pristupom da privuče samo one lijepog ponašanja i društveno i ekološki savjesne putnike.

Nacionalna turistička organizacija uvela je program kako bi ohrabrila pozitivno ponašanje. Nagrađivaće one koji se voze biciklom ili javnim prevozom umjesto autom, kao i one koji, primjera radi, odluče da se bave baštovanstvom i sakupljanjem otpada u luci ili gradskim parkovima.

Ljudi koji vrate svoje višekratne čaše za kafu mogu da računaju na besplatan topli napitak u određenim lokalima. Lijepo i savjesno ponašanje uključivaće nagrade poput besplatnog koktela u barovima ili korišćenje gradskog kompleksa skijaške skakaonice.

Mikel Aro-Hansen kaže da se turistička organizacija kampanjom "Wonderful Copenhagen" nada da će ideja poslužiti kao inspiracija i drugim gradovima da je preuzmu ili pronađu sličan način da motivišu lijepo ponašanje.

„Želimo da posjetioci prave savjesnije odluke koje su dobre i za ljude i za okolinu, a zauzvrat budu nagrađeni“, kaže Aro-Hansen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније