Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

08. 07. 2024. 13:53 >> 13:54

ANKETA

Tri najposjećenija grada na svijetu: Prvo mjesto je iznenađenje

Očekivali biste da će Pariz biti najposjećeniji grad na svijetu ili možda Njujork i njegov kultni Bruklinski most, zeleni urbani parkovi i beskrajni skupovi blistavih nebodera, ili čak Kankun, sa svojim svjetski poznatim gostoprimstvom, luksuznim boravcima i najsjajnijim plavim vodama, ali nije nijedan od navedenih.


U nastavku pogledajte koja tri grada su najposjećenija na svijetu. Listu je sačinio portal Traveloffpath.com.

3. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Futuristička metropola Dubai je treći najposjećeniji grad na svijetu, koji je prošle godine ugostio 16,8 miliona gostiju.

Sa svojim inovativnim hotelima, uključujući odmaralište u obliku mjeseca koje će uskoro biti otvoreno, i velikim planovima za povećanje dužine javnih plaža za 400%, ovaj bliskoistočni dragulj će privući sve veći broj posjetilaca u narednim godinama.

Osim opuštanja u all-inclusive-u, šetnje živahnom marinom Dubaija i doživljaja noćnog života samih zapadnih Emirata, turisti takođe hrle u Dubai radi kupovine i razonode, a mnogi od njih posjećuju Dubai Mall, vodeću atrakciju u gradu, poznatu po svojim brojnim maloprodajnim mjestima.

2. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je drugi najposjećeniji grad na svijetu. Njegovo mnoštvo znamenitosti, uključujući arhitektonske ikone poput Big Bena i Tower Bridge-a, čini se da je u posljednje vrijeme na listi svih ljubitelja putovanja, toliko da ih je 18,8 miliona ovdje sletjelo 2023.

Da, vrijeme može da bude prilično loše, ali ovo je ipak prijestonica sa fascinantnom istorijom koja se proteže preko dva milenijuma i kosmopolitskim osjećajem kao nigdje drugdje u Evropi.

London ispunjava sve okvire, i bilo da je kiša ili sunce, zaljubićete se u njega u trenutku, posebno ako želite da izađete sa utabanih staza i doživite englesku prijestonicu kao lokalac – ne nedostaje nevjerovatnih skrivenih mjesta za otkrivanje.

1. Istanbul, Turska

Smješten između istočne Evrope i zapadne Azije, polažući pravo na teritorije oba kontinenta i konstantno na vagi između svojih evropskih korijena i orijentalnog duha, Istanbul je vodeća turistička destinacija na svijetu, privlačeći 20,2 miliona gostiju prema posljednjoj statistici.

To je značajan rast od 26% u odnosu na prethodnu godinu, kako navodi Euromonitor International, i iako njegovo postavljanje ovdje može izgledati neočekivano nekima, posebno ljubiteljima Evrope koji tek treba da prebole Pariz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније