Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

04. 07. 2024. 09:45 >> 09:45

OSTVARILA DUGOGODIŠNJI SAN

Marijana završila srednju školu sa 93. godine

Bivša 93-godišnja krojačica dobila je diplomu srednje škole 80 godina nakon što je morala da odustane od školovanja zbog izbijanja Drugog svjetskog rata, prenosi Tanjug.


Marijana Paće bila je najstarija učenica u večernjoj školi u Beneventu u blizini Napulja, prenijela je danas Ansa. Sa dobijanjem diplome, ispunila je svoj san.

Marijanina je porodica imala velika očekivanja od nje, s obzirom na njen radoznali duh i briljantnu inteligenciju, zbog čega je bila odlična u svim školskim predmetima. Otac joj je obećao nastavak obrazovanja, čak i visokoškolskog, ali rat i porodični problemi primorali su je da prekine školovanje u petom razredu osnovne škole.

“Uvijek sam bila radoznala za život i smatram da sam prilično načitana, ali uvijek mi je nedostajalo to ‘parče papira’, koji sam danas dobila”, rekla je Paće.

Ona je rekla da je uvijek bila najbolji đak u odjeljenju i da joj je otac obećao da će finansirati njeno dalje školovanje, ali pošto je izbio Drugi svjetski rat, morala je da odustane od školovanja.

“Sad sam ostvarila svoj dugogodišnji san”, rekla je ponosno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније