Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

03. 07. 2024. 09:06 >> 09:07

OBJASNIO

Klint Istvud otkrio kojeg reditelja smatra najboljim

Klint Istvud je režirao 40 filmova tokom više od 50 godina i osvojio četiri Oskara, što ga čini izuzetno iskusnim u umjetnosti snimanja filmova. Njegova legendarna glumačka karijera takođe mu je dala znanje koje je malo ljudi u istoriji filma uspjelo da postigne.

 

Iako bi mu bilo lako da se osloni samo na svoje ime i reputaciju, činjenica da je Klint Istvud još uvijek radi u svojim 90-im pokazuje da njegova strast prema umjetnosti snimanja filma ostaje nepromijenjena. On je svakako značajno smanjio svoje uloge glumca u proteklih petnaest godina, ali je i dalje veoma produktivan kao reditelj.

Sarađivao je sa brojnim velikanima tokom svog dugog mandata, ali postoji jedan reditelj koga Istvud posebno pozdravlja kao najboljeg reditelja sa kojim je ikada radio.

Govoreći za The Guardian, Istvud je otkrio: „Don Sigel je znao više o umjetnosti snimanja filmova od bilo koga koga sam poznavao. Bio je neko ko je znao da napravi nešto veliko sa vrlo malo resursa. Sigel je bio više tip iz stare škole, reditelj B-filmova. Snimio je neke od najboljih B-filmova ikada: Invasion Of The Body Snatchers, Riot in Cell Block 11, itd.

Reditelj takođe vjeruje da je njegovo iskustvo rada u odjeljenju za montažu u Worner Brosu dalo Sigelu čvrstu osnovu prije nego što je uopšte počeo da režira.

Sigelova filmografija govori o njegovoj raznolikosti i fleksibilnosti. Kreirao je akcione filmove, krimi trilere, naučno-fantastične avanture, vesterne, psihološke horore i još mnogo toga. Prema Istvudu, ovo je Sigelu dalo najviši nivo znanja i vještine od svih koje je ikada sreo, prenosi Index.hr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније