Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

28. 06. 2024. 13:34 >> 13:34
Čitaj mi:

ČUVENI OSKAROVAC

Morgan Frimen oduvijek je želio da sarađuje s jednim glumcem, a onda je dobio priliku

Kao jedan od najcijenjenijih holivudskih glumaca, Morgan Frimen je često prvi na listi kada istaknuti reditelji i glumci traže kolegu za saradnju.


Čuveni oskarovac sarađivao je sa najvećim holivudskim zvijezdama, od Klinta Istvuda i Džina Hekmana, do Stivena Spilberga i Roberta De Nira. Ali jedan glumac sa kojim je Morgan Frimen oduvijek želio da radi je Tom Kruz, a dobio je priliku da radi sa njim samo jednom, prenosi Index.

Iako su Frimen i Kruz radili na filmu Rat svjetova još 2005. godine, Frimen je na tom filmu bio samo narator, pa se glumci nisu našli licem u lice pred kamerama. Prvi put su podijelili ekran tek 2013. godine, u postapokaliptičnom filmu Oblivion.

Kako prenosi Far Out, kada su ga novinari pitali zašto je pristao na film Oblivion (Zaborav), Frimen je bez razmišljanja odgovorio: „Zbog Toma Kruza. Mislim, to je film sa Tomom Kruzom. Prihvatio bih posao čak i da mi je ponuđena uloga dostavljača koji dostavlja namirnice. Ja sam jedan od njegovih velikih obožavatelja godinama.“

Iako je bio spreman da prihvati bilo koju ulogu u filmu sve dok je glumio pored Kruza, Frimen je u intervjuu otkrio da je znao da će mu biti dodijeljena veća uloga zbog statusa u Holivudu. Osim toga, dopao mu se i scenario.

„Ako uporedite film i scenario, oni se ne mogu mjeriti, ali ja sam bio uzbuđen zbog scenarija. Film je mnogo više od onoga što možete da pročitate na stranici“, naveo je Frimen.

 

Film je inspirisan neobjavljenim grafičkim romanom
Oblivion je režirao Džozef Kosinski, nakon što je napisao neobjavljeni grafički roman istog imena. Radnja filma smještena je u 2077. godinu, nakon što je Zemlju opustošio rat sa vanzemaljcima.

U filmu, Kruz je igrao tehničara čija je misija da popravi dronove koji ubijaju preostale vanzemaljce. Frimen igra veterana koji predvodi grupu preživjelih.

Uz Frimena i Kruza, u filmu glume Olga Kurilenko, Andrea Rajzboro, Nikolaj Koster-Valdau, Melisa Leo i Zoi Bel. Iako je film podijelio kritičare, bio je relativno uspješan u bioskopima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније