Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

28. 06. 2024. 07:52 >> 07:52
Čitaj mi:

TUŽIO "NGN"

Princu Hariju izrečen zahtjev

Princu Hariju je izrečen zahtjev da izvrši šire pretrage mejlova, tekstualnih poruka i drugog materijala koji bi mogao biti relevantan u njegovoj tužbi protiv britanskih listova medijskog magnata Ruperta Mardoka.

 

Razlog je zabrinutost da su neki dokazi uništeni.

Hari, (39) i više od 40 drugih osoba tuže Njuz grup njuzpejpers (NGN) zbog optužbi za nezakonite aktivnosti novinara i privatnih istražitelja, za "San" i sada ugašeni "Njuz of d vorld" od sredine 1990-ih do sredine 2010-ih, prenio je Rojters.

Suđenje usredsređeno na neke od tih tvrdnji, vjerovatno uključujući i Harijevu, trebalo bi da počne na Višem sudu u Londonu u januaru sljedeće godine. NGN, koji osporava te tvrdnje, isplatio je stotine miliona funti žrtvama telefonskog hakovanja od strane "Njuz of d vorlda" i riješio više od 1.300 tužbi, ali je konstantno odbacivao optužbe vezane za zaposlene u "Sanu".

Uoči suđenja, pravni tim NGN je tražio nalog da primora princa Harija da otkrije sve relevantne informacije koje bi mogao da posjeduje ili koje bi mogli da posjeduju njegovi bivši advokati ili kraljevska porodica, a koje bi bile relevantne za ono što je znao o navodnom nezakonitom ponašanju prije 2013. godine.

Ako je Hari, vojvoda od Saseksa, znao da ima potencijalni zahtjev protiv NGN prije tog datuma, onda bi slučaj mogao biti odbačen na osnovu toga što je podnijet prekasno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније