Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Politika ]

17. 04. 2024. 10:10 >> 10:10
1
Čitaj mi:

MOST OD STAKLA

Kineski hod po nebu

Najnoviji kineski most od stakla „Nebeska avenija”, na planini Tijanmen, izgrađen je oko litice i na svakih 100 metara hoda posjetioce očekuje zavoj, što je fantastična prilika za fotografisanje.

 

Most je sagrađen u sklopu Nacionalnog parka Džanđijaj. Most je napravljen od izdržljivog stakla koje posjetiocima pruža utisak da hodaju po nebu. Njegova širina je 1,6 metara, a na cijeloj dužini ima 99 zavoja pa podsjeća na ogromnu zmiju zbog čega je još poznat kao „Navoji zmaja”.

Prema navodima, većina turista koja je prošetala ovim neobičnim mostom i pokušala da uživa u pogledu na prelijepe planinske predjele, bojažljivo je hodala izbjegavajući da stanu na staklo, već su se držali čvršćih djelova mosta i litice.

Ipak, bilo je i onih hrabrijih koji su pozirali, u ležećem i sjedećem položaju, što je činilo prizor kao da lebde u vazduhu.

Inače, ovo je treći stakleni objekat ovog tipa u sklopu Nacionalnog parka.

Kada je otvoren prvi najduži most od stakla na svijetu, Kinezi su pozvali građane da dođu i gledaju demonstraciju pokušaja lomljenja stakla udaranjem budaka ili prelaskom automobila, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније