Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Klix.ba ]

22. 02. 2024. 21:59 >> 21:59

Doktorka otkrila zašto bebama ne bi trebalo da se buše uši

Većina djece ima probušene uši, nerijetko prve minđuše im stave još dok su bebe.

Doktorka Tanija Eliot nedavno je na svom Instagram profilu podijelila zašto djeci ne bi trebalo da buše uši dok su još bebe.

Ova doktorka, koja je i majka, često dijeli korisne sadržaje za svoje pratioce na svom Instagram profilu. Tako je objasnila da bušenje ušiju u najranijem periodu života može da bude jedan od najčešćih razloga zašto mnogi ljudi imaju alergiju na nikl.

„Kako se imuni sistem djeteta razvija i koža se probija, tijelo pokreće imuni odgovor. Sljedeći put kada bude izloženo bilo čemu što sadrži nikl, može doći do alergijske reakcije“, objasnila je ona.

Ona je takođe navela da se nikl može naći u namirnicama, a veoma češto se nalazi u nerđajućem čeliku, srebru i zlatu koje ima manje od 14 karata, prenosi Klix.ba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније