Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ Zadovoljna .hr. ]

04. 06. 2023. 22:58   >>  22:59

HOLIVUDSKA DIVA

Nepoznate činjenice o Merilin Monro

Neke činjenice o holivudskoj divi Merilin Monro bile su poznate samo njenim najvećim obožavaocima.

Malo je ljudi znalo da je fatalna plavuša voljela da čita, ali to je samo jedna od devet manje poznatih činjenica o velikoj zavodnici Holivuda.

Nije znala ko joj je otac

Merilin Monro (Norma Džin) je većinu svog djetinjstva provela u sirotištu i među usvojiteljskim porodicama. Nije znala ko joj je pravi otac, dok je njena majka Gledis Perl Bejker imala psihičkih i finansijskih poteškoća, zbog čega nije mogla da brine o devojčici.

Udala se sa 16 godina

Udavala se tri puta, a sudbonosno „da“ rekla je svom prvom mužu Džimu Doertiju kada je imala samo 16 godina. Bio je to ugovoreni brak, i trajao je četiri godine.

Džim se protivio njenoj želji da radi i zarađuje svoj novac, što je na kraju dovelo do njihovog razvoda.

Promijenila je ime u ranim dvadesetim

Šef Foksa Ben Lajon savjetovao je Normi da promeni ime ako želi da postane poznata.

Dao joj je ime Merilin, po istoimenoj popularnoj njujorškoj pozorišnoj glumici, a ona ga je zamolila da doda i bakino prezime Monro. Zvanično je promijenila ime 23. februara 1946. godine.

Operisala je nos i bradu

Decenijama se spekulisalo da je Merilin Monro bila podvrgnuta plastičnoj operaciji. Ono o čemu se raspravljalo bilo je da je radila korekciju nosa i brade. Ova informacija i zvanično je potvrđena 2013. godine kada je na Beverli Hilsu organizovana aukcija rendgenskih snimaka njenog lica koje je napravio upravo njen plastični hirurg.

Dimađo je bio opsjednut njom

Merilin se udala za Džoa Dimađa 14. januara 1954. godine. Iznenadni brak sa najpopularnijim bejzbol igračem tog vremena trajao je samo devet mjeseci, a par se razveo zbog nepomirljivih razlika u karakteru. Uprkos tome, Džo ju je volio cijelog života i nadao se da će se jednog dana pomiriti.

Stvarno je željela djecu

Mnogo je željela da bude majka, ali sreća joj nije išla na ruku. U braku sa piscem Arturom Milerom imala je dva spontana pobačaja i vanmateričnu trudnoću.

Mogla je da bude Holi Golajtli

Truman Kapot je želio Merilin Monro u ulozi Holi Golajtli u filmu „Doručku kod Tifanija“, zahvaljujući kom je Odri Hepbern postala kultna glumačka ikona.

Merilin je odbila ulogu na preporuku svog učitelja glume, koji je smatrao da ne može dobro da uradi posao.

Bila je ljubitelj pasa

Tokom svog života obožavala je pse i imala nekoliko kućnih ljubimaca. Poslednji pas kog je imala – bijeli maltezer po imenu Maf (skraćeno od Mafia Honey) bio je poklon Frenka Sinatre.

Voljela je da čita

Iako je imala imidž seks bombe „prazne glave“, Merilin je bila veoma inteligentna žena koja je voljela da čita. U njenoj privatnoj kolekciji nalazilo se oko 400 naslova, od kojih su većina bila vrijedna prva izdanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније