Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ N1 ]

25. 08. 2022. 08:33 >> 08:31

I GITARA B.B. KINGA

Prve fotografije Merilin Monro na aukciji u Njujorku

Unikatni predmeti iz pop kulture i istorije, među njima gitara bluz legende B.B. Kinga i prve fotografije filmske zvezde Merilin Monro, prodavaće aukcijska kuća Guernsey u Njujorku u septembru.

„To je aukcija kultnih predmeta, stvari koje možda nemaju nikakve veze jedna s drugom… Ono što im je zajedničko je da su na ovaj ili onaj način prilično izvanredni – bilo da se odnose na poznati događaj ili poznatu osobu“, rekao je Arlan Etinger, osnivač i predsednik aukcijske kuće Guernsey.

Na aukciji je prva i nikad ranije viđena gitara B.B. Kinga. Ostali predmeti Kinga, koji je umro 2015. godine, uključuju rukom pisanu muziku, afrički plemenski bubanj koji mu je poklonio bivši južnoafrički vođa Nelson Mendela, kao i šest jakni koje je nosio na pozornici.

Prodaju se i fotografije sa prvog snimanja Merilin Monro, koje dolaze sa zanimljivom pričom.

„Američki kapetan Ronald Regan zamolio je 1945. godine vojnika da ode da fotografiše atraktivne mlade žene koje rade u lokalnom ratnom pogonu… Ovo je jedna od originalnih fotografija. Ta žena je postala velika i legendarna Merilin Monro“, objasnio je Etinger, držeći jednu od tih fotografija.

Istorijski predmeti uključuju telegraf korišćen na američkom brodu USS St. Louis i mač koji je bio izložen dok je telo američkog predsednika Džona F. Kenedija bilo položeno u Beloj kući.

Prihod od prodaje alata korišćenog na mestu napada na Svetski trgovinski centar u Njujorku u septembru 2001. ići će za internet muzej 9/11 Tribute.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније