Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Т.Г. [ n1 ]

20. 03. 2023. 07:28 >> 07:28

U FRANCUSKOJ

Više od 900 delfina tokom zime nasukano na obalu Atlantika

Najmanje 910 delfina nasukalo se na plaže francuske atlantske obale od sredine decembra, saopštila je opservatorija okeanografije Pelagis.

„Oko 420 nasukanih delfina“ otkriveno je na obali Atlantika između 10. i 17. marta, a 120 tokom vikenda 11. i 12. marta, što je ogroman broj, navela je opservatorija i dodala da još nije utvrdila tačan broj.

Navodi se da su mnogi delfini bili već uginuli i da su ih talasi naveli na obalu. Opservatorija je dodala da na nekim leševima ima tragova hvatanja u ribolovnoj opremi.

Prvi talas nasukanih delfina desio se početkom godine, sa više od 360 delfina od sredine decembra 2022. do kraja januara 2023. godine.

Naredni talas sa 130 nasukanih delfina bio je tokom februara.

Delfini se u februaru i martu obično približavaju obali da bi pronašli hranu i zbog toga često ulaze u ribarske mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније