Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

А.М.

19. 09. 2022. 14:48 >> 14:46

VISOKI PAUL

"Čuvar tajni" kraljice Elizabete radio za nju od 19. godine

Paul Vajbru, poznat pod nadimkom visoki Paul, radio je kao sluga kraljice Elizabete druge. Jedan je od rijetkih koji zna svaki detalj njenog života.

Rođen je 1959., a za kraljicu je radio od 19. godine. Bio je taj koji se prvi javljao na svaki telefonski poziv koji joj je bio upućen i dogovarao sve intervjue. Prošle godine postao je najdugovječniji član kraljicinog osoblja u Bakingemskoj palati. Za svoju službu odlikovan je srebrenom i zlatnom medaljom.

Kraljica Elizabeta se 2006. godine odlučila preseliti u dvorac Vindzor. Zamolila je i njega da se preseli jer se samo tako osjećala sigurnom. Dopustila mu je da njenim novcem renovira dvorac po svom ukusu.

Kada je 1982. Majkl Fagan provalio u kraljicinu spavaću sobu, Paul je bio taj koji ga je zadržao do dolaska policije. Paulovi bliski prijatelji naveli su da se zbog predanosti poslu nikada nije oženio. On je, bez sumnje, jedna od najintrigantnijih ličnosti u britanskoj istoriji.

"Znao je da može pronaći posao u privatnom sektoru i početi zarađivati više, ali mu nikada nije palo na pamet da to uradi. Vjerovao je da mu je mjesto uz kraljicu sve dok ona to bude željela. Bezuslovno mu je vjerovala. Zna sve njene tajne i nikada ih nikome neće otkriti", kazao je njegov prijatelj za Dejli Mejl.

Naravno, Paul je bio prisutan i na pogrebnoj procesiji kraljice.

"Čovjek koji je na čelu povorke se zove Paul Vajbru. Bio je uz kraljicu čak 44 godine. Njen sluga i saputnik. Sada je posljednji put prati", napisao je jedan korisnik Tvitera. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније