Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Tanjug [ M.V. ]

07. 09. 2024. 18:55 >> 18:55

velika britanija

Spomenik kraljici Elizabeti II biće izgrađen u londonskom Parku Svetog Džejmsa

Spomenik pokojnoj britanskoj kraljici Elizabeti II biće podignut u Parku Svetog Džejmsa, u centralnom dijelu Londona, saopštila je danas britanska vlada.

Kako je navedeno, Memorijal kraljice Elizabete II biti napravljen u ovom parku, pored čuvenog bulevara Mol i na zemljištu koje se spušta do jezera u parku, zbog istorijskog značaja i lične veze koju ima sa monarhom.

Lokacija, koju je odabrala memorijalna komisija, izabrana je i zbog blizine Bakingemskoj palati, sjedištu Komonvelta, međunarodnom tijelu u čijem je osnivanju kraljica igrala glavnu ulogu, kao i zbog statua njenih roditelja, kralja Džordža VI i kraljice majke Elizabete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније