Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Politika [ R.B. ]

03. 08. 2024. 09:17 >> 09:17

AMERIČKA VLADA

Nova tužba protiv TikToka zbog zadiranja u privatnost djece

Američka vlada podnijela je novu tužbu protiv TikToka, optužujući tu kinesku kompaniju za nezakonito prikupljanje podataka o djeci čiji su roditelji pokušali da izbrišu njihove naloge.

Ministarstvo pravde saopštilo je da je praksa te društvene mreže da "masovno" zadire u privatnost djece, piše BBC, javlja Tanjug.

Zvaničnici su rekli da su TikTok i matična fimra „Bajt Dens“ (ByteDance) „ponovni prestupnici“, jer je slični slučaj pokrenut 2019. godine.

TikTok je osporio tvrdnje i rekao da je "ponosan" na svoje napore da zaštiti djecu.

Kompanija je navela da je proaktivno uklonila maloljetne korisnike i da su dobrovoljno postavili zaštitu, poput ograničenja vremena pred ekranom i dodatne zaštite privatnosti za maloljetnike.

Ova žalba dodatno pojačava pritisak na TikTok i „Bajt Dens“, koje su se već u zategnutim odnosima sa Amerikom zbog zakona koji prijeti da zabrani kompaniji da posluje u SAD.

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država zatražilo je prošle subote od američkog Apelacionog suda da odbije pravne prigovore „Bajt Densa“ na odluku vlade SAD da ta kompanija mora da proda TikTok do 19. januara ili da se suoči sa zabranom na američkom tržištu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније