Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

RTCG Press

26. 09. 2024. 18:45 >> 19:06
Čitaj mi:

BIRAMO PREDSTAVNIKA NA EUROSONGU

Montesong 2024: Prijave još do 1. oktobra

Javni konkurs za izbor pjesme koja će predstavljati Crnu Goru na prestižnom takmičenju Eurovision Song Contest 2025 u Bazelu, Švajcarska, traje do utorka, 1. oktobra.

Svi zainteresovani mogu pronaći detalje o uslovima prijave i potrebnoj dokumentaciji OVDJE.

Iako je prvobitno najavljeno da će festival trajati dvije večeri, finalno izdanje Montesonga biće održano u sportskoj dvorani Voco u Podgorici, 27. novembra, na Dan Radija i Televizije Crne Gore. Ovaj datum postaje centralni događaj muzičke scene Crne Gore, jer se očekuje spektakl na visokom nivou. Montesong festival zajednički organizuju Javni servis Crne Gore i Udruženje estradnih umjetnika i izvođača.

Montesong u znaku raznolikosti žanrova i vrhunske produkcije

Danijel Alibabić, direktor festivala, u izjavi za RTCG portal, istakao je da će publika u Crnoj Gori imati priliku da uživa u 16 novih kompozicija i performansa, te najavio raznovrsnost u žanrovima.

„Možemo očekivati raznolikost i otvorenost ka svim žanrovima, kako bismo ponudili sve ono što najviše volimo da slušamo. Vjerujemo da će pobijediti najbolji koncept, uz veliki udio publike u odluci. Uveliko radimo na svim segmentima kako bismo opravdali ono što smo već najavili – da ćete gledati najbolji festival u regionu“, kazao je Alibabić.

Šansa za crnogorske autore da se predstave publici

Umjetnička direktorica festivala, Vladana Vučinić, takođe je u izjavi za RTCG istakla važnost Montesonga za domaće autore i izvođače.

„Ovo je prilika koju crnogorski muzičari nisu imali godinama – da predstave svoje stvaralaštvo široj publici, ne samo u Crnoj Gori, već i širom regiona. Čak i ako ne osvoje kartu za Eurosong, dobiće šansu da njihova muzika dopre do šire javnosti jer će se Montesong prenositi uživo na Televiziji Crne Gore, ali i putem online kanala“, navela je Vučinić.

Ona je najavila da će produkcijski nivo ovogodišnjeg Montesonga značajno nadmašiti sve prethodne festivale održane u Crnoj Gori.

Montesong 2024 predstaviće 16 takmičarskih kompozicija, a pobjednik će biti izabran kombinacijom glasova stručnog žirija i publike. Stručni žiri biće sastavljen od renomiranih muzičkih profesionalaca, medijskih stvaralaca i predstavnika organizacija koje prate Eurosong, dok će publika imati pravo na 50% odlučivanja. Odnos glasova biće određen po evrovizijskom principu – pola žiri, pola publika.

Za sve fanove, sadržaje posvećene Montesong-u i evrovizijskim aktivnostima možete pratiti na RTCG portalu, kao i na zvaničnim društvenim mrežama: Facebook, Instagram, i Twitter/X.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније