Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.Lj.

03. 09. 2024. 17:02 >> 17:06
Čitaj mi:

Preokret

Vlast u Glavnom gradu mora biti podređena građaninu

Na predstojećim podgoričkim izbrima, građani imaju priliku da zaustave ubrzani trend u kome partije odlučuju doslovno o svemu – od zapošljavanja, do toga kad i koliko ćemo dobiti odgovora na bio koji dopis, ako ga i dobijemo uopšte, kazao je Nebojša Marković iz Pokreta Preokret.

“Glavni grad konačno može doći do rukovodstva koje je, ako ništa drugo, a ono provjerljivo, koje polaže račune građanima i koje ne troši naše vrijeme na velika obećanja koja vidimo samo u audio-vizuelnim prezentacijama, dok se ne drže ona koja su data na prethnodnim izborima”, navodi se u saopštenju.

 Marković kaže da je potrebnavizija razvoja grada gdje je prepoznat i duh i karakter Podgorice.

“Potrebno je da čujemo građane da kroz lokalne referendum oni odlučuju o ključnim pitanjima za razvoj grada. U najkraćem: potrebno je da se gradom upravlja najdirektnijom mogućom voljom građana, a ne političkih vrhuški koje opšti interes podređuju partijskom”, poručio je Marković.

Preokret donosi viziju našeg grada u kojem treba da živimo u okruženju bez gužvi u saobraćaju, sa normalnim putevima i saobraćajnicama, čistim i zelenim prostorima i parkovima.

“Želimo da postanemo najzeleniji grad, grad kulture, grad sporta, i grad zdravog i normalnog života. Želimo da naš grad bude grad osmijeha, gdje svako može živjeti život dostojan čovjeka. Naš prioritet je da uprava služi građanima, da bude transparentna i odgovorna. Želimo da naš grad postane zajednica u kojoj se osjećamo uvaženo, gdje se brinemo jedni o drugima”, saopšteno je iz te partije.

Vjerujeju da svaki građanin zaslužuje priliku za srećan i ispunjen život, gdje se rad i trud nagrađuju, gdje se vrijednuju kultura, sport, zdravi stilovi života.

“Budimo grad sa smislom, grad u kojem želimo da naša djeca rastu i razvijaju se, grad u kojem svaki dan donosi novo nadahnuće i mogućnost za napredak. Samo zajedno, sa jasnim ciljevima, konkretnim planom i posvećenošću svakog pojedinca, možemo ostvariti ovu viziju. Podržimo jedni druge i zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се