Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

11. 09. 2024. 16:54 >> 16:59
Čitaj mi:

KANDIDAT ZA ODBORNIKA

Sošić: Prestati sa izmišljanjem funkcija radi uhljebljavanja partijskih kadrova

Stalno povećanje broja javnih funkcionera u lokalnoj upravi Glavnog grada nije u interesu građana Podgorice, već isključivo služi za zadovoljenje partijskih apetita, saopštio je Dragan Sošić, kandidat Preokreta za odbornika u Skupštini Glavnog grada.

Prema njegovim riječima, Preokret će se u budućem sazivu lokalnog parlamenta zalagati za izradu analize potreba za reorganizacijom i optimizacijom organa lokalne uprave Glavnog grada.

Organizacija lokalne uprave je i sada, dodaje Sošić, ali i ranije, u mnogim segmentima usmjerena na ličnu promociju umjesto na efikasnije vršenje poslova i zadovoljenje potreba stanovnika Podgorice.

"Mnoge rukovodeće pozicije su praktično izmišljene kako bi se partijski borci nagradili za svoj politički angažman. Tako danas imamo Službu za građane, u čijoj se nadležnosti nalazi veliki broj poslova koji inače obavljaju drugi organi lokalne uprave, poput Službe Glavnog administratora. Ironično, u opisu poslova Službe za građane, prijem zahtjeva građana se nalazi tek na šestom mjestu", rekao je Sošić. 

Poručio je da će Preokret insistirati da se navedeni organ ukine i da lokalna uprava pređe na efikasniji način komunikacije i saradnje sa građanima, čiji će model proisteći iz nezavisne analize potreba.

"Ne želimo da lokalna uprava bude servis za namirivanje partijskih apetita i uhljebljavanje zaslužnih članova, rodbine, prijatelja i kumova, o čemu su otvoreno govorili i oni koji su donedavno činili gradsku vlast. Naš cilj je efikasna, odgovorna i transparentna lokalna uprava, koja se neće prilagođavati partijskim interesima, već biti istinski servis građana, Vrijeme je da podvučemo crtu i odbacimo prakse koje miniraju insititucije i urušavaju povjerenje građana u politiku", zaključuje Sošić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се