Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

Mina/M.L.B.

02. 09. 2024. 20:54 >> 20:54

samostalan nastup

HGI predao listu za izbore u Kotoru

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) predala je listu za lokalne izbore u Kotoru, koji će biti održani 29. septembra.

HGI na kotorske izbore izlazi samostalno, a nosilac liste je članica Predsjedništva partije Dijana Milošević.

Iz te partije su u saopštenju naveli da je ova godina u cijelom svijetu i u mnogim metropolama godina važnih odluka i presudnih izbora.

“Zašto ne bi bila i kod nas, Kotor je ionako metropola. Mala, ali po svemu drugome, po istoriji, položaju, značaju, slavi, ljepoti, svom duhu - metropola. Osim po statusu u svojoj državi, tu je tek opština”, kaže se u saopštenju.

Iz HGI-a su kazali da je vraćanje statusa grada Kotoru je najmanje što mogu da da učine.

“Tto će biti jedan od prioriteta našeg rada u budućoj lokalnoj skupšini. Kao i to da se kotorske klape proglase od posebnog značaja za grad”, rekli su iz HGI-a.

Kako su kazali, status grada će imati smisla i težinu samo ako Kotor uspije da zadrži svoj jedinstveni, kroz sve epohe urbani karakter i stoljetnu ulogu bedema mediteranske Crne Gore.

“Lokalni izbori su prilika da svi mi, građani, birači, kandidati, sutra čelne ličnosti ovog grada, svi mi koji poznajemo, osjećamo i volimo Kotor načinimo taj bedem, te zidine koje su nas u mnoga vremena branila od mnogih bura, i sa brda i sa mora”, naveli su iz HGI-a.

Oni su rekli da je svaki građanin samo jedan kamen u tom bedemu.

“Ali kada se sve te kamene kockice lijepo poslože, onda je to neuništiva utvrda u kojoj svako ima svoje mjesto i u kojoj ima mjeste za sve”, poručili su iz HGI-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се