Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P.R.

02. 09. 2024. 13:53 >> 13:48
Čitaj mi:

ŽIVKOVIĆ

"Nećemo da gosti iz Kotora odlaze razočarani"

Kotoru ćemo obezbijediti sistem zaštite kakav ima svako drugo zaštićeno područje, staraćemo se odgovornije prema starijim sugrađanima, ali i osobama sa invaliditetom, omogućičemo mladima da ostaju u Kotoru i nećemo dozvoliti da turisti odlaze razočarani, poručio je Mladen Živković, kandidat na listi "Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) - Zasjat će Kotor".

"Nećemo da posmatramo naše starije sugrađane kako uzaludno na +40 stepeni na suncu pokušavaju da dođu do nekog oblika javnog prevoza. Nećemo da naše osobe sa invaliditetom jedva zadovoljavaju elementarne ljudske potrebe, a kamoli one kulturne ili građanske", rekao je Živković.

Živković je istakao da u Kotoru treba stvarati šanse da mladi tokom cijele godine rade u svom gradu, ali i omogućiti bolje uslove života za sve građane.

"Cijenimo da ovakav turizam možda donosi mogućnost našim mladima tako što će raditi jednostavne i sezonske usluge. Međutim, on ih kao takav neće zadržati u našem gradu. Nećemo da čitamo da naš klinički centar nema pedijatara. Nećemo da naši gosti iz ovog svjetskog, prirodnog i kulturnog blaga odlaze razočarani i pod stresom", kazao je Živković.

On je naveo da turizam treba da generiše cjelokupni razvoj grada, ali da se to ne može postići bez neophodnog režima zaštite.

"Kotoru je potreban režim zaštite, kao i svakom drugom svjetskom ili nacionalnom zaštićenom području. Taj režim će da bude osnov njegovog razvoja i osnov na kojem će naš turizam generisati cjelokupni razvoj, a ne generisati haos", zaključio je Živković.
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се