Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

22. 07. 2024. 08:38 >> 08:38

Počinje Likovni program "BARSKOG LJETOPISA"

Večeras izložba Nikole Markovića u Starom gradu 

Prva izložba u okviru Likovne selekcije 37. „Barskog ljetopisa“ biće otvorena djelima akademskog umjetnika Nikole Markovića, pod nazivom „Igra izvajanih sjenki“ u ponedjeljak, 22. jula u 21 sat u Arhiepiskopskoj palati u Starom gradu.

Kako navode u saopštenju organizatora esivala, umjetnik Nikola Marković diplomirao je 1993. godine na departmanu za slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju u Crnoj Gori. 

Magistrirao je slikarstvo na istom fakultetu 2007. godine. Svoj drugi magistarski rad odbranio je 2012. na katedri za AUP i zatim doktorirao 2017. godine na istom Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za urbanizam. 

Druge Doktorske studije na ANGEWANDTE Univerzitetu u Beču upisuje 2018. godine na katedri za oblasti Teorije i Filozofije umjetnosti gdje povremeno radi i kao gostujući predavač. 

Trenutno radi na doktorskoj disertaciji. U zvanju docenta u okviru svojih pedagoških aktivnosti vodi tri predmeta na doktorskim i postdiplomskim akademskim studijama fakulteta za Politehniku na Univerzitetu Donja Gorica u periodu od 2015. godine do danas.

Ostvario je 30 samostalnih izložbi crteža, slika i skulptura, održanih u periodu od 1992. do kraja 2023. godine u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na desetinama prestižnih umjetničkih manifestacija i u svom radu u oblasti umjetnosti osvojio više značajnih državnih nagrada i priznanja kako u Crnoj Gori tako i van nje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније