Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

P.R.

28. 08. 2024. 11:15 >> 11:14
Čitaj mi:

Opera za djecu

"Snežana i sedam patuljaka" na Ljetnjoj sceni Doma kulture

Opera za djecu "Snežana i sedam patuljaka" biće izvedena večeras za kraj selekcije Pratećeg programa Barskog ljetopisa na Ljetnjoj sceni Doma kulture u 21 sat.

U operi kompozitora Petra J. Krstića kao solisti i hor učestvuju učenici Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" uz klavirsku pratnju Ane Pavićević. Režiju potpisuju Olivera Perunović i Zorana Latković, koja je i autor projekta.

Osim učenika umjetničke škole, u realizaciji učestvuju i učenici iz SSŠ "Spasoje Raspopović" koji su bili zaduženi za dizajniranje i izradu kostima, frizure i dizajn plakata, te učenici iz SLŠ "Petar Lubarda" sa Cetinja koji su bili zaduženi za dizajniranje i izradu scenografje i dekora, kao i propagandnog materijala. Za šminku su angažovani đaci iz podgoričke Stručne medicinske škole, a za pripremu koktela učenici iz ŠSVSO "Sergije Stanić" iz Podgorice. Za izradu trejlera bili su angažovani đaci SEŠ "Vaso Aligrudić" iz Podgorice.

Posebno je važno istaći da je ovaj projekat nastao kao rezultat udruženih snaga učenika i nastavnika više crnogorskih škola koji su osim znanja i vještina, uložili i ogroman trud, energiju, ali i beskrajnu ljubav i entuzijazam kako bi ova ideja zaživjela.

Uloge:

Snežana – Zara Dobričanin

Kraljica – Jovana Bojović

Kraljević – Komnen Vuković

Patuljci - Roza Kestner, Jana Micić, Vladana Todorović, Iva Nikčević, Teodora Guberinić, Dora Vujović, Andrea Popović

Ogledalo – Ria Hodžić

Kraljevićeva svita: Lara Golubović, Anđelina Femić, Sofija Pavićević, Georgij Solomatin, Pavle Đurić, Filip Jelovac

Flauta: Elena Golubović

Trombon: Georgij Solomatin

Klavirski saradnik: Ana Pavićević

Asistent klavirskog saradnika: Anđelina Femić

 

Režija i scenski pokret: Olivera Perunović, Zorana Latković

Asistenti režije: Ria Hodžić, Anđela Vuković

Adaptacija teksta i muzike: Zorana Latković, Olivera Perunović 

 

Ulaz je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније