Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

P.R. [ Beta ]

02. 07. 2024. 22:23 >> 22:19

VAN RADNOG VREMENA

Privatne grupne posjete atinskom Akropolju za 5.000 eura

Jedan od najposjećenijih antičkih spomenika na svijetu, atinski Akropolj, pokrenuo je privatne ture za 5.000 eura van zvaničnog radnog vremena, navodi se na sajtu kupovine karata za obilazak grčke baštine.

Te privatne ture rezervisane za grupe do pet osoba, koje su izazvale kontroverzu kada su najavljene, počinju u 7.00 ujutro, ili uveče poslije 20:00.

"Ta ekskluzivna usluga dostupna je samo za grupe od četiri do pet osoba i može da uključi i ličnog vodiča", ako to klijenti žele, navodi se na sajtu "Hellenic heritage" koji te ture predstavlja pod nazivom "Iskustvo Akropolja" (The Acropolis experience).

Prema pisanju grčkih medija, prva privatna posjeta održana je prošle subote poslije zvaničnog zatvaranja, koju je obavio ruski par u pratnji sopstvenog vodiča.

Danas je na sajtu bilo moguće rezervisati privatnu turu bez vodiča od 12. jula. Te privatne posjete će se odvijati utorkom, petkom i subotom i namijenjene su za izbjegavanje gužve, navodi se na sajtu.

Najavljene prošle godine, ove privatne ture Partenona i drugih blaga Akropolja prvobitno je trebalo da budu pokrenute 1. aprila, ali je ministarstvo kulture saopštilo da će to biti odloženo na neko vrijeme.

Sindikat čuvara grčkih arheoloških lokaliteta saopštio je da se protivi "načinu na koji se organizuju te privatne posjete koje se odvijaju bez njihovog učešća".

"Nijesmo imali informacije o organizaciji ovih posjeta", dodao je sindikat.

Na listi svjetske baštine Uneska, Akropolj, izgrađen u 5. vijeku prije nove ere, i dalje je velika atrakcija za turiste. Prošle godine je zabilježen rekordan broj posjetilaca, oko četiri miliona.

Atinski Akropolj je otvoren za javnost svakog dana od 8.00 do 20.00. Uobičajena ulaznica košta 20 eura, a u kombinaciji sa drugim antičkim lokalitetima 30 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније