Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

15. 06. 2023. 15:00 >> 15:04

REFESTICON

Nagrade za kratke fantastične priče Nešiću, Grdiniću i Milivojčevićkoj 

Međunarodna književna nagrada za najbolju zbirku kratkih priča fantastike REFESTICON Avatar, pripala je Ivanu Nešiću, književniku iz Beograda, za knjigu "Pomalo strašne priče".

Drugu nagradu dobio je Mirko Grdinić, književnik iz Pazina, za knjigu "Krv moje krvi", dok je treću nagradu osvojila književnica iz Sremske Mitrovice Tatjana Milivojčević, za knjigu "Neotkrivena zemlja".

Specijalna nagrada organizatora za životno djelo pripala je prof. dr Zoranu Živkoviću, književniku iz Beograda, kome će biti objavljena zbirka "Fantastični dekagon", izbor najboljih priča po izboru autora.

Kako saopštavaju iz Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, nagrada REFESTICON Avatar se dodjeljuje u sklopu projekta "REFESTICON - Književno stvaralaštvo", podržanog od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore i sastoji se od novčanog iznosa od 1.000 eura za prvu, 500 eura za drugu i 300 eura za treću nagradu i objavljivanja tri najbolje knjige.

Odluku o nagradama donio je žiri u sastavu Adnadin Jašarević, književnik iz Bosne i Hercegovine, Goran Skrobonja, književnik iz Srbije i Dragić Rabrenović, književnik iz Crne Gore.

Kako se navodi, na konkurs su pristigle 42 zbirke autora iz pet država, od toga 21 iz Srbije, 13 iz Hrvatske, četiri iz Bosne i Hercegovine, tri iz Crne Gore i jedna iz Slovenije. U obrazloženju se ističe da su članovi žirija sve zbirke priča bodovali i na taj način zbirnom ocjenom odabrali tri najbolje.

Organizatori navode da će uručenje nagrada i promocija knjiga biti upriličeno na narednom Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON u Bijelom Polju, koji se ove godine održava u septembru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније