Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

26. 02. 2017. 17:05 >> 17:03
2

CRNOGORSKI UMJETNIK

Radojevićeva skulptura u egipatskom muzeju

Crnogorski umjetnik Luka Radojević napravio je u Kairu skulpturu iz ciklusa "Vrijeme", koja će biti izlivena u bronzi i postavljena u Ostraka muzeju u egipatskoj prijestonici.

Kako je istakao Radojević, inspirisan piramidama, u svojoj skulpturi je predstavio geometrijske elemente egipatske drevne civilizacije i linerano pismo Vinčanske kulture, koju intenzivno proučava godinama, uzimajući pri tom kao osnov motiv iz švajcarske legende o Vilhelmu Telu

" Ljudska svijest i mašta su spiritus movens stvaranja - stvaranja svojim rukama - svoje sreće i sudbine. Nekada i djelić sekunde odlučuje o životnom toku. U tim trenucima najbolje je zastati, sinhronizovati frekvenciju treptaja duše i biti u harmoniji sa vremenom, jer vrijeme ima moć da objektivno smjesti događaje i ljude, svakog na svoje mjesto", objasnio je on.

Radojević se trenutno nalazi u Sankt Peterburgu, gdje priprema modele za nova dva projekta iz ciklusa "Homo sapiens", koje će od 9. do 25. juna finalizovati u italijanskoj opštini Friuli Venezia Giulia.

Gostovaće i u Jermeniji, priprema i izložbu u Rusiji, a njegova djela će biti izložena i na velikom mjetničkom festivalu „Put svile” koji će tokom ljeta biti održan u Kini.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније