Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

rtcg.me

30. 10. 2015. 12:10 >> 13:18
5

SANTA KRUZ

Rad vajara iz CG krasiće trg grada u Boliviji

Crnogorski akademski vajar Luka Radojević iz Berana učestvovao je na internacionalnom festivalu skulpture u bolivijskom gradu Santa Kruz. Skulptura koju je izradio tokom festivala, biće izložena na jednom od gradskih trgova.

Radojević, koji je rođen 1984. godine, nastavio je da izrađuje i izlaže radove u insotranstvu. Poznanstva i prijateljstva koja je stekao i stiče, pored vrhunskih vajarskih radova, dodatno mu otvaraju vrata svjetskih kulturnih centara.

Ranije je učestvovao na simpozijumu u Kini, bijenalu u Rusiji, na javnim projekatima u Njemačkoj, Francuskoj, Sloveniji i Poljskoj, Švajcarskoj i Finskoj.

"Izuzetno sam zadovoljan svojim učinkom na njima. Mislio da će moje ovogodišnje učešće na predstojećim simpozijumima, život i rad u inostranstvu privući pažnju", kazao je Radojević.

Na festivalu u Boliviji, koji se održavao od 9. do 15. oktobra, izradio je skulpturu "Vrijeme", sa kojom je predstavljao Crnu Goru.

Kako nam je kazao mladi beranski umjetnik, skulptura će biti postavljena na jednom od trgova u Santa Kruzu.

Radojević živi i radi u italijanskom gradu Pietrasanta. Diplomirao na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu 2010. godine, na odsjeku za primenjeno vajarstvo u klasi profesora Miroljuba Stamenkovića.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније