Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.M.Lj. [ N1 ]

05. 08. 2022. 12:16 >> 12:14

ODBIJENA ŽALBA

Spejsi plaća 31 milion dolara producentima „Kuće od karata“

Glumac Kevin Spejsi (62), dobitnik dva Oskara, moraće da plati gotovo 31 milion dolara producentskoj kući MRC koja ga je 2017. godine otpustila sa seta serije "Kuća od karata" zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD nakon što je odbijena njegova žalba.

Iz MRC-a su tužili Spejsija jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija koja se bavila političkim spletkama u Vašingtonu.

Prije pet godina Spejsijeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uveliko da mijenjaju radnju šeste sezone „Kuće od karata“.

Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši kako je Spejsi svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na šta se glumac žalio, ali je ta žalba odbijena.

Spejsi je u Velikoj Britaniji optužen za pet krivičnih djela koja su se dogodila između 2005. i 2013. godine – četiri tačke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Prošloga mjeseca dogovoreno je da će se suđenje održati 6. juna sljedeće godine.

Glumac poriče da je bilo koga seksualno uznemiravao.

Spejsi je osvojio Oskara za najboljeg glumca u filmu „Američka ljepota“ i najboljeg sporednog glumca u filmu „Dežurni krivci“, a u seriji „Kuća od karata“ tumačio je lik beskrupuloznog političara Frenka Andervuda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније